Zeci de elevi vâlceni, la faza națională a olimpiadelor pe tehnologii

În urma desfășurării olimpiadei județene la disciplinele din aria curriculară „Tehnologii” şi a concursurilor la disciplinele tehnologice pentru învățământul profesional, elevii cei mai merituoși au fost selectați să reprezinte județul la faza națională.
Astfel, la „Educație tehnologică” s-au calificat Ionuț Daniel Dragomir, elev în clasa a V-a la Școala Gimnazială Nr.4 Râmnicu Vâlcea, la clasa a VI-a s-a calificat Elena-Dayana Piţigoi-Cyhaniuk, elevă a Colegiului Național de Informatică „Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea, la clasa a VII-a, Paraschiva Alexia Cernescu, de la Școala Gimnazială Nr.4 Râmnicu Vâlcea, iar la clasa a VIII-a, Anamaria-Bianca Surd, elevă a Colegiului Național de Informatică „Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea.
La domeniul „Electronică, automatizări și telecomunicații”, s-a calificat la etapa națională elevul Mihai Denis Pătrașcu, pentru clasa a XI-a, de la Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea. La clasa a XII-a, a obținut cel mai bun rezultat Răzvan Constantin Ţoghe, tot de la Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea. La domeniul „Electric, electrotehnic, electromecanic” s-au calificat Andrei Dulcă, elev în clasa a XI-a la Liceul „Constantin Brâncoveanu” Horezu” şi Simona Elena Bâscu-Lăzărescu, elevă în clasa a XII-a la același liceu. La domeniul „Construcţii, instalaţii şi lucrări publice” s-a calificat, la clasa a XI-a, Petruţ Veronel Pîrcălăboiu, de la Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleșoianu”, Râmnicu Vâlcea, iar la clasa a XII-a Cristina Adriana Oprea, de la Liceul Tehnologic „Ferdinand I” Râmnicu Vâlcea.
La domeniul „Industrie textilă și pielărie”, Alexandra Georgiana Râciulete , elevă în clasa a XI-a la Liceul „Constantin Brâncoveanu” Horezu va concura la etapa națională. La domeniul Mecanică va merge la națională Florin Ionuț Nistor, din clasa a XI-a, de la Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleșoianu”, Râmnicu Vâlcea, iar la clasa a XII-a Ionel Florin Vlăduţu, de la Liceul Tehnologic „Petrache Poenaru” Bălcești.
Nicoleta Silvia Cebuc, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Economic Râmnicu Vâlcea, s-a calificat la domeniul Turism şi alimentație. Domeniul Protecția mediului este reprezentat de Ana-Maria Alexandra Neg, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea şi de Andreea Iuliana Cazacu, la clasa a XII-a, de la Colegiul De Silvicultură şi Protecția Mediului Râmnicu Vâlcea. La domeniul Analiza produselor alimentare, Ioana Rebeca Gheorghe, elevă în clasa a XI-a de la Liceul Tehnologic „Brătianu” Drăgășani şi Irina Ionescu, elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic Oltchim Râmnicu Vâlcea, vor reprezenta județul Vâlcea. Pentru domeniul Industrie alimentară, va concura Elena Ermina Tiţa, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Economic Râmnicu Vâlcea. De la același colegiu, pentru domeniul Economic, administrativ, comerț, va participa la faza națională Alexandra Diana Vîlcu, elevă în clasa a XI-a.
În primul an de desfășurare a fazei naționale a concursurilor la disciplinele tehnologice pentru învățământul profesional, clasa a XI-a, județul Vâlcea va fi reprezentat pentru calificările mecanic auto, de elevul Ionuţ Valerian Stoican de la Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleșoianu” Râmnicu Vâlcea şi pentru confecționer produse textile, de eleva Ana Maria Enescu de la Liceul Tehnologic „Brătianu” Drăgășani. De la Liceul Tehnologic de Turism, Călimănești, doi elevi, Vasile Dănuţ Tomoiagă şi Maria Bianca Mihăescu, vor participa la calificările bucătar, respectiv ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație.
Județul Vâlcea va fi reprezentat la faza națională, care se va desfășura în perioada 2-6 aprilie, prin cei 24 elevi, pentru cele 11 domenii şi patru calificări profesionale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Cuvinte cheie

Caseta redactionala

Preşedinte de Onoare: Ioan Barbu
Director onorific: Lilian ZAMFIROIU
Director general: Sorin Alexandru Barbu
Director general adjunct: Elena Grigorescu
e-mail: office@curierul.ro
Director de Publicitate: Alin Emilian Tudoroiu
e-mail: publicitate@curierul.ro
Redactor Șef (valentinmateescu@curierul.ro):
Valentin Mateescu
Corespondent Germania: Dr. Christian Pelshenke
Tehnoredactor (tehno@curierul.ro):
Mădălin-Alexandru MOJOIU
Redactori de rubrică (redactia@curierul.ro):
Anamaria Constantinescu, Sebastian Iulian Cîrciu, Marius Constantin Ciutacu
Râmnicu Vâlcea, Carol I 19, Vâlcea, 240591, România
Tel.: 0250/73.23.25; 0350/40.17.02;
Fax: 0250/73.23.26; 0350/40.17.03;
www.curierul.ro
www.curieruldevalcea.ro
www.curieruldevalcea.com
ISSN: 1220-9597 / ISSN-L: 1220-9597

Floraria Alex

Calendar

iulie, 2018
L Ma Mi J V S D
« Iun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031