„Yen”, la Teatrul Anton Pann, sâmbătă, 26 mai, ora 19.00

• ultima reprezentație a acestui spectacol din stagiunea 2017-2018
Până la sfârșit de iunie, de obicei, teatrele își vor încheia stagiunea. Actorii vor intra propriu zis în vacanță, dar totodată ei pregătindu-se pentru o nouă stagiune care, după cum știți, se va deschide în septembrie. Și Teatrul Anton Pann își va încheia stagiunea la sfârșit de iunie cu o premieră.
“Yen”de Anna Jordan în regia lui Adrian Roman a fost spectacolul din această stagiune cu cele mai multe aprecieri din partea criticii de specialitate. De la premieră, eveniment care a avut loc în luna martie a anului 2017, “Yen” s-a jucat cu casa închisă, vestea ducându-se repede despre el ca fiind un spectacol de forță. Textul foarte bun și jocul de excepție al actorilor a făcut ca acest spectacol să stea în atenția juriului Premiilor UNITER. Chiar dacă, pe ici pe colo, mai găsim câteva expresii licențioase, expresii pe care le auzim și în viața de zi cu zi, și unii pudibonzi au părut mai deranjați, “Yen” se înscrie în spectacolele de top ale Teatrului Anton Pann.
Povestea din “Yen” este impresionantă, de o sensibilitate ieșită din comun. Este povestea multor familii dezbinate din a căror cauză au de suferit copiii.
Doi copii, doi frați, Grasu de 16 ani și Bobbie de 13, care trăiesc singuri într-un apartament împreună cu Taliban, câinele lor, neavând prea multe posibilități, cu o stare materială precară, încearcă să supraviețuiască. Singura lor bucurie rămâne un Playstation pe care se joacă și mai urmăresc filme porno. Mama lor, confuză din cauza băuturii și imprevizibilă, îi vizitează rar și, uneori, își pierde cunoștința pe gazonul din fața casei. Dar, la ușă bate Jenny și băieții descoperă o lume despre care nu știau nimic. O lume a iubirii ce deschide nenumărate posibilități și pericole. “Yen” explorează copilăria trăită fără limite și consecințele faptului că trebuie să te maturizezi singur. Piesa, chiar dacă este scrisă de Anna Jordan, dramaturg englez, se regăsește foarte bine și în acest spațiu al nostru, mai ales acum când mulți dintre părinți își lasă copiii singuri acasă, ei mergând prin străinătate ca să le asigure un trai mai bun. Piesele Annei Jordan s-au bucurat de succes nu doar pe scenele din Marea Britanie, ci și în Statele Unite, Germania, Suedia, Canada, Noua Zeelandă, Turcia. Pentru această piesă, Anna Jordan a primit premiul Bruntwood pentru dramaturgie în 2013. Și, iată, din nou, aveți ocazia să vedeți această piesă în montarea celor de la Teatrul Anton Pann din Rm. Vâlcea, în ultima reprezentație din această stagiune.
Din distribuție fac parte: Grasu – Andrei Cătălin; Bobbie – Andrei Brădean; Jennifer – Andrada Fuscaș; Maggie – Reka Szas, regia Adrian Roman.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Cuvinte cheie

Caseta redactionala

Preşedinte de Onoare: Ioan Barbu
Director onorific: Lilian ZAMFIROIU
Director general: Sorin Alexandru Barbu
Director general adjunct: Elena Grigorescu
e-mail: office@curierul.ro
Director de Publicitate: Alin Emilian Tudoroiu
e-mail: publicitate@curierul.ro
Redactor Șef (valentinmateescu@curierul.ro):
Valentin Mateescu
Corespondent Germania: Dr. Christian Pelshenke
Tehnoredactor (tehno@curierul.ro):
Mădălin-Alexandru MOJOIU
Redactori de rubrică (redactia@curierul.ro):
Anamaria Constantinescu, Sebastian Iulian Cîrciu, Marius Constantin Ciutacu
Râmnicu Vâlcea, Carol I 19, Vâlcea, 240591, România
Tel.: 0250/73.23.25; 0350/40.17.02;
Fax: 0250/73.23.26; 0350/40.17.03;
www.curierul.ro
www.curieruldevalcea.ro
www.curieruldevalcea.com
ISSN: 1220-9597 / ISSN-L: 1220-9597

Calendar

iunie, 2018
L Ma Mi J V S D
« Mai    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930