Go to ...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea on YouTubeRSS Feed

22 august 2018

Vis de Ligă: o victorie la cinci goluri cu Krim!


petreberbecaru• CS Oltchim – Krim Ljubljana, duminică, de la ora 18.00
 

După un debut mai puţin reuşit, în care au pierdut primele două meciuri din faza grupelor principale a Ligii Campionilor, galacticele de la Oltchim şi-au regăsit exact ceea ce afirma Marija Jovanovic, imediat după victoria din Ungaria, anume spiritul de echipă. În pofida problemelor de natură financiară pe care clubul le traversează, handbalistele antrenate de Jakob Vestergaard au avut puterea să-şi regăsească forţa de grup, acea „stare de spirit” ce le-a caracterizat în prima parte a sezonului, obţinând trei victorii consecutive, rezultate care le-au propulsat în lupta pentru calificarea în semifinalele Ligii Campionilor. În urma succesului magnific obţinut sâmbăta trecută, la Budapesta, în faţa maghiarelor de la Rail Cargo, vâlcencele au devenit principalele candidate pentru ocuparea poziţiei secunde în clasamentul Grupei a II-a, poziţie care le-ar aduce accesul în penultimul act al întrecerii. Însă, pentru a reuşi calificarea de pe locul secund, ele trebuie să obţină în meciul cu slovenele de la Krim Ljubljana, din ultima etapă a grupelor, programat duminică, în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea, un rezultat similar cu cel pe care maghiarele de la Rail Cargo îl vor înregistra sâmbătă, în Rusia, în compania Zvezdei Zvenigorod.

Berbecaru: „Vă asigur că fetele se vor lupta pentru primul loc în grupă”

Deşi handbalistele de la Oltchim pot afla deznodământul calificării încă de sâmbătă seara, atunci când, în Rusia, se va disputa partida dintre Zvezda şi Rail Cargo (iar o înfrângere a unguroaicelor s-ar traduce prin accesul vâlcencelor în semifinale, indiferent de rezultatul întâlnirii de duminică, dintre Oltchim şi Krim), calificarea de pe locul secund se poate dovedi o „sabie” cu două tăişuri. În această eventualitate, galacticele ar urma să întâlnească în semifinale cea mai în formă formaţie din actualul sezon al Ligii şi principala favorită la câştigarea trofeului, ETO Gyor. Pentru a evita o confruntare extrem de dificilă cu maghiarele în faza semifinalelor (în care, partida retur, cea decisivă, s-ar disputa la Gyor), vâlcencele trebuie să dea totul pentru a câştiga meciul de duminică la cel puţin cinci goluri diferenţă; în acest caz, ele urmând să întâlnească în semifinale o formaţie ceva mai accesibilă decât Gyor, Larvik HK (campioana Norvegiei). Astfel, cu un succes, ele le-ar egala la puncte pe slovenele de la Krim (ambele formaţii ar încheia, în clasamentul final al grupei, cu câte opt puncte), iar victoria la minim cinci goluri ar remonta practic eşecul suferit pe 10 februarie, la Ljubljana, atunci când au pierdut cu 28-24. De asemenea, ar mai exista şi varianta unui succes la patru goluri, dar numai în cazul în care slovenele vor puncta de cel mult 24 de ori.

În acest context, preşedintele Clubului Sportiv Oltchim, Petre Berbecaru, a declarat că, şi în eventualitatea în care handbalistele se vor vedea încă de sâmbătă calificate, ele vor da oricum totul duminică pe teren, fiind extrem de motivate să obţină o victorie în faţa slovenelor la câte goluri este nevoie pentru a-şi asigura calificarea în semifinale de pe primul loc al grupei. „Putem cunoaşte de sâmbătă dacă suntem calificaţi în semifinale. Pentru asta este nevoie ca rusoaicele să câştige cu unguroaicele. Însă, vă asigur că fetele se vor lupta pentru primul loc în grupă. Sunt hotărâte să facă asta indiferent care va fi rezultatul meciului din Rusia. Au nevoie de o victorie la mai multe goluri cu Krim”, a menţionat preşedintele CS Oltchim.

Şi Oana Manea s-a declarat optimistă înaintea partidei, singurul pivot al Oltchimului recunoscând totodată valoarea adversarelor de duminică: „Este meciul decisiv, ştim foarte bine asta. Jucăm doar cu gândul la victorie. Nu ne va fi uşor, dar nu negăm că ne dorim şi primul loc. Dar, mai întâi, trebuie să ne calificăm”.

Clasamentul Grupei a II-a

1.Krim Ljubljana 5     4 0     1 141-126 8p

2.CS Oltchim 5     3 0     2 131-122 6p

3.Rail Cargo 5     3 0     2 136-143 6p

4.Zvezda 5     0 0     5 129-146 0p

*primele două echipe se califică în semifinalele Ligii Campionilor

Au mai rămas de disputat meciurile etapei a VI-a (ultima):

Zvezda Zvenigorod – Rail Cargo (sâmbătă, 16 martie, ora 18.00)

CS Oltchim – Krim Ljubljana (duminică, 17 martie, ora 18.00)

Doi slovaci vor oficia întâlnirea de duminică

 

Meciul dintre CS Oltchim şi Krim Ljubljana va fi arbitrat de slovacii Michal Badura şi Jaroslav Ondogrecula, conform site-ului oficial al competiţiei (www.ehfcl.com). Din aceeaşi sursă mai aflăm că, pentru această partidă, delegat din partea Federaţiei Europene de Handbal va fi macedoneanul Marjan Nachevski.

Nu se mai acceptă rezervările on-line

Oficialii clubului vâlcean anunţă, prin intermediul propriului site (www.cs-oltchim.com), că numărul biletelor puse la dispoziţia fanilor din alte oraşe a fost epuizat. Din această cauză, rezervarea biletelor pe cale electronică nu mai poate fi utilizată.

În semifinale, Oltchim ar putea juca la Romexpo

 

Chiar dacă în ultimele zile au circulat mai multe zvonuri referitoare la posibilele locaţii în care Oltchimul ar putea juca în semifinalele Ligii Campionilor, începând cu tradiţionala Sală a Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea şi încheind cu amenajarea terenului de handbal pe gazonul stadionului „Arena Naţională” din Bucureşti, Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, a venit cu o nouă propunere. Acesta susţine că a discutat cu reprezentanţii salonului de expoziţii „Romexpo” din Capitală, iar handbalistele de la Oltchim ar putea evolua în această locaţie cu prilejul meciului „de acasă”, pe care îl vor disputa în semifinalele Ligii. Principalele avantaje generate în urma materializării acestei situaţii ar fi legate de numărul considerabil de spectatori ce ar putea să le susţină pe vâlcence (aproximativ 14.000), dar şi de încasările mari pe care clubul le-ar putea obţine în urma comercializării tichetelor de acces.

„Dacă fetele vor ajunge în semifinale şi, mai apoi, în finală, am discutat cu cei de la Romexpo ca partidele să se dispute acolo. Avem posibilitatea să găzduim 14.000 de spectatori. Ar putea fi un spectacol sportiv deosebit”, a declarat, pentru o publicaţie centrală, preşedintele Federaţiei Române de Handbal.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)