Go to ...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea on YouTubeRSS Feed

19 august 2018

Viitorul Cristinei Neagu depinde de o intervenţie chirurgicală


Neagu_CristinaAşa cum informam, în ediţia noastră de ieri, Cristina Neagu s-a accidentat luni seară, în timpul antrenamentului desfăşurat în Sala Sporturilor „Traian”. Conform medicilor Spitalului de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, acolo unde interul stânga de la Oltchim a efectuat marţi un RMN, diagnosticul este unul clar: ruptură a ligamentului încrucişat anterior şi a meniscului intern, la genunchiul stâng. Acest verdict extrem de dureros, atât pentru Cristina, cât şi pentru fanii handbalului românesc, este unul izbitor de asemănător cu cel primit, în toamna anului trecut, de portăriţa Amandine Leynaud (şi ea accidentată tot în timpul unui antrenament!). Doar un singur amănunt face diferenţa între accidentările suferite de cele două mari handbaliste: franţuzoaica şi-a rupt ligamentele genunchiului drept.

Când şi unde se va opera Cristina?

În cazul unei astfel de accidentări, recuperarea medicală poate începe numai după ce persoana în cauză a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, în urma căreia ligamentele încrucişate au fost „cusute”. Astfel, Cristina Neagu, împreună cu oficialii Oltchimului, va trebui să se decidă cât mai rapid când şi, mai ales, unde va avea loc operaţia. Până la această oră, preşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru, ne-a informat că nu s-a stabilit încă nimic în acest sens, dar o decizie va trebui, evident, luată cât mai curând, pentru ca problemele handbalistei să nu se agraveze, iar perioada de timp necesară recuperării să nu depăşească 6 luni.

Ultima chimistă din lotul Oltchimului care a suferit o astfel de accidentare, franţuzoaica Amandine Leynaud, a decis ca intervenţia chirurgicală să se desfăşoare în ţara sa natală, la Paris. Cum operaţia şi recuperarea medicală ulterioară au decurs foarte bine, handbalista din Hexagon fiind aşteptată la Vâlcea cât de curând, există posibilitatea ca şi Cristina Neagu să apeleze la aceiaşi medici francezi.

Vestergaard are soluţii pe bancă

Chiar dacă strategia gândită de tehnicianul Oltchimului o includea cu siguranţă şi pe Cristina Neagu în „angrenajul” cu care gruparea râmniceană urmează să se lupte pentru câştigarea Ligii Campionilor, accidentarea celei mai bune jucătoare a lumii în anul 2010 nu ar trebui să modifice radical planurile danezului. Beneficiind de un lot destul de numeros şi, mai ales, foarte valoros, Jakob Vestergaard mai are la dispoziţie trei handbaliste care are putea suplini cu succes lipsa Cristinei Neagu. În acest sens, preşedintele Petre Berbecaru a declarat recent, pentru o publicaţie centrală, următoarele: „Va trebui să ne descurcăm fără Cristina la următoarele meciuri din Liga Campionilor. Situaţia nu este însă dezastruoasă pentru echipă, mai avem încă trei soluţii pentru postul de inter stânga. Pe Jovanovic, Barbosa şi Meiroşu”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)