Vâlceni, poftiți la biblioteca stradală din centrul Râmnicului

După cum vă anunțam în edițiile anterioare ale cotidianului nostru, în prima zi a acestei săptămâni, cu începere de la ora 12.00, în Scuarul „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea, la inițiativa Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul”, în parteneriat cu Primăria Râmnicu Vâlcea, a fost inaugurat punctul de lectură „Râmnicul citește”. Acest eveniment este o continuare a Proiectului „Eu citesc, tu citești, noi citim…”, inițiat în anul 2015 de către bibliotecă. Proiectul „Râmnicul citește” se adresează tuturor râmnicenilor şi urmăreşte creşterea gradului de acces la cultură prin promovarea lecturii.
„Una dintre misiunile constante ale bibliotecii vizează încurajarea lecturii și promovarea uriașului potențial educativ, cultural și de recreere al cărții. Acesta este și principalul argument în înființarea unui punct de lectură în Centrul Civic al orașului, o minibibliotecă ieșită din spațiul și din convențiile instituționale, dar care reproduce practicile de circulație a cărților. Prin intermediul acestui proiect, Biblioteca Județeană «Antim Ivireanul» Vâlcea și Primăria Râmnicu Vâlcea îi provoacă pe râmniceni să citească și să fie generoși”, se arată într-un comunicat de presă dat publicității de către reprezentanții bibliotecii vâlcene pe marginea acestui subiect.

Cărțile expuse, la discreția persoanelor interesate

Cărţile expuse în spaţiul public din Scuarul „Mircea cel Bătrân” pot fi împrumutate liber si gratuit de toți cei care își doresc să citească, fără a fi necesar să se înregistreze în vreun fel. Cel care împrumută o carte decide singur timpul care îi este necesar pentru a o citi și o poate restitui în orice moment la punctul de lectură „Râmnicul citește”, dând șansa și altora să se bucure de ea. De asemenea, proiectul încurajează spiritul civic și generozitatea râmnicenilor, invitându-i să doneze cărți din propriile biblioteci pentru a îmbogății permanent acest colț de lectură. Donațiile se pot face simplu, prin lăsarea cărților la punctul de lectură „Râmnicul citește” sau aducerea lor la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea.
„Înființarea punctului de lectură «Râmnicul citește» va înnobila spațiul recent renovat din centrul Râmnicului și îi va da noi dimenisiuni culturale și sociale. La evenimentul de lansare a proiectului au participat reprezentanții Primăriei, ai Bibliotecii, elevi și profesori de la Școala «Take Ionescu» și de la Liceul Sanitar «Antim Ivireanu», râmniceni, iubitori de lectură. Perioada de derulare a proiectului: nelimitată”, au mai transmis organizatorii acțiunii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Caseta redactionala

Preşedinte de Onoare: Ioan Barbu
Director onorific: Lilian ZAMFIROIU
Director general: Sorin Alexandru Barbu
Director general adjunct: Elena Grigorescu
e-mail: office@curierul.ro
Director de Publicitate: Alin Emilian Tudoroiu
e-mail: publicitate@curierul.ro
Redactor Șef (valentinmateescu@curierul.ro):
Valentin Mateescu
Corespondent Germania: Dr. Christian Pelshenke
Tehnoredactor (tehno@curierul.ro):
Mădălin-Alexandru MOJOIU
Redactori de rubrică (redactia@curierul.ro):
Anamaria Constantinescu, Sebastian Iulian Cîrciu, Marius Constantin Ciutacu
Râmnicu Vâlcea, Carol I 19, Vâlcea, 240591, România
Tel.: 0250/73.23.25; 0350/40.17.02;
Fax: 0250/73.23.26; 0350/40.17.03;
www.curierul.ro
www.curieruldevalcea.ro
www.curieruldevalcea.com
ISSN: 1220-9597 / ISSN-L: 1220-9597

Floraria Alex

Calendar

iulie, 2018
L Ma Mi J V S D
« Iun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031