Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

22 mai 2019

Teatrul Anton Pann, în turneu la Berlin


Pe_scurt_CaragialeTeatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea şi-a deschis stagiunea 2012-2013 la Berlin. Miercuri, 12 septembrie, publicul berlinez prezent în sala studio a Şcolii Superioare de Artă Dramatică Charlottenburg – Berlin, s-a putut bucura de cea mai recentă producţie a teatrului, „Pe scurt: Caragiale”, regia: Adrian Roman. Joi, 13 septembrie a avut loc premiera oficială a spectacolului, în prezenţa Excelenţei Sale domnul Lazăr Comănescu, Ambasadorul României în Republica Federală Germania şi a altor personalităţi din lumea artistică a capitalei germane. Organizat în cadrul programului de cooperare cu Studio Theater, coordonat de actorul şi regizorul Valentin Plătăreanu, turneul Teatrului Anton Pann în Germania a fost prilejuit de împlinirea a 100 de ani de la dispariţia la Berlin a marelui dramaturg român I. L. Caragiale. Pe scena Şcolii Superioare de Artă Dramatică Charlottenburg, actorii: Cătălin Vieru, Olimpiu Blaj, Amalia Huţan, Florin Beciu, Réka Szász, Florin Călbăjos şi Ioana Predescu au prezentat publicului german şi român un colaj din schiţele: „La poştă”, „Căldură mare”, „Justiţia română”, „Temă şi variaţiuni”, „Five O’Clock”, „Situaţiunea”, „Lanţul slăbiciunilor” şi „Mitică”.

La fiecare dintre cele două reprezentaţii prezenţa publicului a fost numeroasă, iar  reacţiile au fost entuziaste, actorii fiind chemaţi de mai multe ori la rampă. Ca dovadă că atunci când vine vorba de teatru nu poate exista o barieră de limbaj, spectatorii au savurat din plin replicile despre Strada Sapienţii sau descrierile „bucureşteanului par excellence”.

„Pe scurt: Caragiale”, este primul schimb cultural româno-german realizat de Schauspielschule Charlottenburg în parteneriat cu Teatrul „Anton Pann” şi este doar începutul unei colaborări de durată.

Comentarii

mesaj(e)

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized