STOP traficului de persoane!

„Prietenul tău poate fi un Loverboy”

La 15 septembrie, în Bucureşti, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, a lansat campania de informare şi conştientizare „Prietenul tău poate fi un Loverboy”. Tehnica de recrutare a tinerelor de către reţelele de trafic de persoane este denumită metoda „prin îndrăgostire”, iar cel care o practică este denumit de către specialiştii structurilor de prevenire şi combatere a fenomenului „loverboy”.

Cu această ocazie, împreună cu inspectorul de specialitate Mihaela Nae, din cadrul  Centrului Regional Piteşti al ANITP, cu Andreea Lațiu, profesor psiholog și Daniela Sandu, coordonator al Centrului Județean de Asistență Psihopedagogică Vâlcea, din cadrul Inspectoratului Școlar, vom lua parte, în cursul zilei de astăzi, începând cu ora 12.00, la o activitate de prevenire şi informare a elevilor din cadrul Liceului „Iustinian Marina” din Băile Olănești,   în parteneriat  cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea.

În cadrul acestei activității și al întregii campanii vor fi prezen­tate materiale video pe tema traficului de personae, dar şi diferite ca­zuri de victime ale acestor „loverboys”. Agenţia Naţională Îm­po­triva Traficului de Persoane avertizează, cu deosebire pe tineri și tinere, pe copii, că această problemă este una la nivel naţional şi internaţional, existând din ce în ce mai multe astfel de cazuri. Mai cu seamă tinerele vor fi informate cu privire la tehnicile de racolare ale traficanților, punându-le în gardă asupra primejdiilor unei relaţii cu anumite persoane, denumite „loverboy”, adică falși iubăreți, care te pot vinde, cum s-au întâmplat în destul de multe cazuri.

În perioada următoare, Centrul Regional Piteşti din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, în colaborare cu reprezentanţi din cadrul instituţiilor partenere, va continua să desfăşoare multiple activităţi de prevenire şi de informare a tuturor elevilor din județul Vâlcea asupra marelor pericole de racolare de către persoane care n-au scrupule când e vorbe de a câștiga bani mulți prin vânzare de tineri sau tinere.

Comisar şef de poliţie,

dr. Constantin NIŢĂ,

Coordonator al Centrului Regional Piteşti

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Caseta redactionala

Preşedinte de Onoare: Ioan Barbu
Director onorific: Lilian ZAMFIROIU
Director general: Sorin Alexandru Barbu
Director general adjunct: Elena Grigorescu
e-mail: office@curierul.ro
Director de Publicitate: Alin Emilian Tudoroiu
e-mail: publicitate@curierul.ro
Redactor Șef (valentinmateescu@curierul.ro):
Valentin Mateescu
Corespondent Germania: Dr. Christian Pelshenke
Tehnoredactor (tehno@curierul.ro):
Mădălin-Alexandru MOJOIU
Redactori de rubrică (redactia@curierul.ro):
Anamaria Constantinescu, Sebastian Iulian Cîrciu, Marius Constantin Ciutacu
Râmnicu Vâlcea, Carol I 19, Vâlcea, 240591, România
Tel.: 0250/73.23.25; 0350/40.17.02;
Fax: 0250/73.23.26; 0350/40.17.03;
www.curierul.ro
www.curieruldevalcea.ro
www.curieruldevalcea.com
ISSN: 1220-9597 / ISSN-L: 1220-9597

Calendar

iunie, 2018
L Ma Mi J V S D
« Mai    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930