Sindicatele îl vizitează pe Ungureanu

sindicalisti• ultima zi de februarie aduce primul protest sindical din 2012

Tradiţionala ieşire din hibernare a sindicatelor se va produce peste exact o săptămână şi va avea loc în faţa celui care s-a plâns, zilele acestea, că ar vrea „să vorbeşte” cu sindicatele dar nu prea are cu cine…

Intenţia liderilor de sindicat este că, la 29 februarie, să recurgă la un prim protest pe tema tratatului fiscal iar iniţiatorii sunt cei de la UST Cartel ALFA, al căror lider, Aurel Popescu, ne-a declarat telefonic: „Efectele crizei economice și sociale au ajuns la un nivel intolerabil pentru milioane de ro­mâni. Singurul răspuns pe care guver­nan­ții au fost în stare să-l dea până acum a fost adoptarea unor măsuri dure de austeritate: tăierea salariilor, dere­gle­metarea pieței muncii, destructu­ra­rea dialogului social și a mecanismelor de negociere colectivă, privatizarea serviciilor publice, mărirea vârstei de pen­sionare și înghețarea pensiilor. Toate acestea nu fac decât să adân­cească efectele crizei. Summitul Euro­pean din 30 ianuarie 2012 a finalizat un nou tratat internațional care introduce disciplina bugetară și prevede sancțiuni în cazul depășirii deficitelor. Semnarea de către România a acestui acord (la Consiliul European din 1/2 martie) va duce la blocarea investiţiilor şi va arunca țara într-o gravă recesiune eco­nomică, ale cărei efecte drastice vor fi resimțite pe termen lung. Alături de sin­di­catele din toată Europa, CNS „Cartel ALFA” respinge acest tratat, care riscă să afunde întreaga Europă în criză. În acest sens, ziua de 29 februarie va fi dedicată unui lanţ de proteste în întreaga ţară, în capitalele de judeţ şi în capitală, acolo unde, între orele, 14.00-16.00, în Piaţa Victoriei vrem să dove­dim că există alternative pentru locuri de muncă și justiție socială: crearea de locuri de muncă şi conservarea celor existente prin aplicarea şomajului teh­nic, respectarea acordului privind creș­terea salariului minim, combaterea frau­dei şi evaziunii fiscale, combaterea mun­cii la negru și muncii la gri, resta­bi­li­rea dialogului social, o reformă a să­nătății în beneficiul contribuabililor, asi­gurarea unei pensii decente, conform muncii prestate”.

Popescu adaugă că „eforturile” autorităţilor pentru restabilirea unei linii de comunicare Guvern-sindicate sunt cât se poate de transparente şi false, iar pledoaria sa aduce drept argumente modificarea Codului Muncii şi a Legii Dialogului Social: „Văd că, de vreo două săptămâni, domnii de la Victoria apasă la greu pedala acestui dialog social ca şi cum atunci când au avut ocazia de a distruge efectiv Legea Dialogului Social ar fi avut vreo ezitare. Nici pome­nea­lă…”

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Caseta redactionala

Preşedinte de Onoare: Ioan Barbu
Director onorific: Lilian ZAMFIROIU
Director general: Sorin Alexandru Barbu
Director general adjunct: Elena Grigorescu
e-mail: office@curierul.ro
Director de Publicitate: Alin Emilian Tudoroiu
e-mail: publicitate@curierul.ro
Redactor Șef (valentinmateescu@curierul.ro):
Valentin Mateescu
Corespondent Germania: Dr. Christian Pelshenke
Tehnoredactor (tehno@curierul.ro):
Mădălin-Alexandru MOJOIU
Redactori de rubrică (redactia@curierul.ro):
Anamaria Constantinescu, Sebastian Iulian Cîrciu, Marius Constantin Ciutacu
Râmnicu Vâlcea, Carol I 19, Vâlcea, 240591, România
Tel.: 0250/73.23.25; 0350/40.17.02;
Fax: 0250/73.23.26; 0350/40.17.03;
www.curierul.ro
www.curieruldevalcea.ro
www.curieruldevalcea.com
ISSN: 1220-9597 / ISSN-L: 1220-9597

Calendar

iunie, 2018
L Ma Mi J V S D
« Mai    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930