Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

22 mai 2019

Poveşti de iubire în „Aproape”


• spectacolul a cucerit inimile bucureştenilor
 

Penultimul spectacol al Teatrului „Anton Pann” din această stagiune

Realizat la începutul anului 2012, spectacolul „Aproape” încă de la pre­mie­ră s-a bucurat de aprecierea publi­cului, prezenţa numeroasă demons­trând acest lucru, şi de aprecierea criticii de specialitate. Realizat de o echipă de profesionişti, regizorul Cristi Juncu şi scenograful Cosmin Ardeleanu, spec­ta­colul „Aproape”, prezentat pe scena Teatrului Bulandra în iunie 2012, a avut succes şi s-a bucurat de aprecierea unor personalităţi consumatoare de teatru. Surprinşi, Eugenia Vodă, Cristi­na Modreanu, Luminiţa Patanjoglu şi alţi oameni care au venit la spectacol, au spus că nu se aşteptau să vadă un spec­tacol aşa bun, cu nişte tineri actori extraordinari. Chiar dacă cei doi reali­zatori, Cristi Juncu şi Cosmin Ardeleanu, sunt cunoscuţi pentru montările lor pe scenele teatrelor bucureştene, nu se aşteptau să găsească o trupă aşa de bună la Râmnicu Vâlcea. Articolele din revistele de specialitate precum „Obser­vator Cultural” nr. 630 din iunie 2012, „ArtActmagazine” din februarie 2012 sau revista „Teatru Azi”, vorbesc despre poveştile de iubire trăite între miracol şi candoare, despre o trupă tânără numai potrivită pentru noul sediu modern al teatrului.

„Oricare dintre poveştile de dra­goste imaginate de dramaturgul John Cariani şi aduse în scenă de Cristi Juncu poate fi continuarea unei astfel de întâlniri. Adică un spectacol despre candoarea şi stângăcia iubirii, despre sinceritate şi teamă, închis în mai multe poveşti simple şi, în acelaşi timp, com­pli­cate ca însăşi viaţa. Cât de greu sau uşor este să spui „Te iubesc” sub cerul înstelat, într-o seară de iarnă, nu ne lămureşte spectacolul, dar ne con­vinge că drumul este presărat cu umor şi poe­zie, iar a fi aproape de celălalt este lu­crul cel mai plăcut cu putinţă” fragment preluat din revista „Teatru Azi”, articol semnat Cristiana Gavrilă. Cu aces­te câteva cuvinte, din nou, vă facem invitaţia la teatru. Să vedeţi sau să reve­deţi aceste minunate poveşti de iubire pe care le-am trăit şi noi cândva, noi cei trecuţi de prima tinereţe şi pe care le încearcă cu paşi timizi tinerii de astăzi.

„Aproape” de John Cariani, regia Cris­ti Juncu, scenografia Cosmin Arde­lea­­nu, se joacă în Sala Mare de la „Anton Pann”, sâmbătă, 1 iunie, înce­pând cu ora 19.00. Distribuţia: Cătălin Vieru, Mă­dă­lina Ciotea, Amalia Huţan, Olimpiu Blaj, Alex Calangiu, Ioana Predescu, Réka Szász, Florin Beciu, Alina Mangra, Remus Vlăsceanu şi Gabriel Tudorin.

Comentarii

mesaj(e)

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized