Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

filme porno
filme online
xnxx
xxnx
xxnxx
xxnxnxx

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

21 octombrie 2018

„Pour les connaisseurs”: Ionel Tudorache – lăutar de-odinioară – cântă la Drăgășani în această seară


• „La Chilia-n port” un cântec nemuritor pentru petrecerile adevărate
Este o veritabilă legendă între lăutari și un aristocrat al muzicii de petrecere, un nume pe care-l asociezi imediat cu melodia „La Chilia-n port” și pe care generații întregi de cheflii și nu numai îl iubesc.
Marele Ionel Tudorache este invitatul special din această seară a ediției a XIII-a a Festivalului – Concurs National de Interpretare “Lăutarul” din Drăgășani, desfășurat la Stadionul Municipal. Vreme de o oră va cânta pentru o sărbătoare care-l mai are pe afiș și pe Nicolae Furdui Iancu și care se întinde pe durata a două zile.
Ionel Tudorache s-a născut în data de 17 iunie 1953, în orașul Buzău, fiul violonistului Aurel Tudorache. I-a plăcut să cânte de mic copil, de la 7 ani. Primul cântec la acordeon a fost ‘Marea de Smarald‘, pe care l-a învățat de la unchiul său. La început, a abordat muzica ușoară, valsuri, iar de muzica lăutărească s-a apucat abia la 15 ani. Sub aripa tatălui sau, violonistul Aurel Tudorache, Ionel Tudorache s-a împrietenit foarte repede cu acordeonul. A încercat la început să cânte și cu vioara, însă tatăl lui nu l-a lăsat.
A crescut cu cântece lăutărești vechi, și chiar dacă încalcă puțin tradiția melodică, marele lui talent nu se sprijină doar pe ureche. În afară de ce a învățat după ureche, a studiat împreună cu un profesor de muzică. I-a plăcut de asemenea școala; a dat examen la o profesională de ‘Petrol și chimie‘ unde a intrat cu 8,25. De acolo are diplomă de strungar.
În perioada 1975 – 1980, devine acordeonistul secund al Romicăi Puceanu, colaborând cu aceasta frecvent. În 1998, formează un taraf clasic: „Taraful Ionel Tudorache”, colaborând cu acesta până în prezent, cu foarte mici modificări de personal.
Ionel Tudorache este un artist de muzică lăutărească veche. Taraful Ionel Tudorache a înregistrat la Electrecord în anul 2000 un album numit “La Chilia-n Port”. „Fărâmiță” cum prietenii îl alintă, a beneficiat de un har și o înclinare către acordeon din fragedă copilărie. Cântă cu același acordeon Hohner, din copilărie. Melodia după care a fost denumit albumul “La Chilia-n Port” a fost folosită și în ecranizarea filmului „Cel mai iubit dintre pământeni” în regia lui Șerban Marinescu, realizat după volumul scris de Marin Preda.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Etichete: , ,

Mai multe articole de la Actualitate