Go to ...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea on YouTubeRSS Feed

19 august 2018

PDL aşteaptă ca “socialiştii” să participe la modificarea Constituţiei aşa cum au promis


Democrat-liberalii aşteaptă din partea “socialiştilor” să participe la modi­fi­carea Constituţiei, îndeosebi a arti­co­lului 44 din legea fundamentală privind prezumarea caracterului ilicit al averii, a declarat, într-o conferinţă de presă, Se­ver Voinescu, purtătorul de cuvânt al PDL, pornind de la o afirmaţie făcută de liderul PSD Victor Ponta potrivit căreia USL va sprijini politic orice fel de măsură pe care o propune Comisia Europeană.

“Partidul Democrat Liberal a recep­ţio­nat mesajul trimis de socialişti şi anume acela că vor susţine rezolvarea pro­blemelor semnalate în observaţiile din raport. Prin urmare, aşteptăm ca so­cia­liştii să-şi ţină cuvântul şi eu sper că ei ştiu bine ce au promis, pentru că în felul acesta au promis că vor participa, alături de noi, la modificarea Constituţiei. În raportul dat publicităţii ieri se spune clar că articolul din Constituţie care se referă la prezumarea caracterului licit al dobândirii averilor este un obstacol pen­tru realizarea unei adevărate legislaţii care să permită confiscarea extinsă ave­rilor, aşa cum Partidul Democrat Liberal a spus, pentru că, evident, se vede şi de la Bruxelles, nu înţeleg de ce nu s-a văzut până acum de la Bucureşti”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PDL.

Sever Voinescu a spus că demo­crat-liberalii aşteaptă ca ‘socialiştii’ să le susţină proiectul de lege privind confis­ca­rea averilor. Potrivit lui Voinescu, tre­buie să se treacă de urgenţă la modifi­ca­rea Constituţiei cel puţin în acest punct.  “Să regândim o formulare a articolului 44, care, pe de o parte, să satisfacă exi­genţa stabilită de Curtea Constituţională şi, pe de altă parte, să poată permite aces­­tui mecanism de confiscare a ave­ri­lor să funcţioneze. (…) Repet, eu cred că ei ştiu ce au promis. Şi, fiind mai nou în politică, sunt poate mai naiv, cred că se vor ţine de cuvânt. Vom vedea”, a conchis purtătorul de cuvânt al PDL.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)