Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

27 mai 2019

Până la mijlocul lunii mai 2019, Peste 1.800 mistreți vor dispărea din Vâlcea


După cum vă informam în edițiile noastre anterioare, a fost publicat în Ordinul nr. 827 al ministrului Apelor și Pădurilor (în vigoare de la 31 august a.c.) privind aprobarea unor măsuri pentru combaterea pestei porcine africane.
Măsurile vizează necesitatea recoltării mistreților și a exemplarelor din speciile de prădători, atât din zonele afectate de pesta porcină africană, cât și din afara acestora, în anumite condiții și împrejurări. Luând în considerare și prevederile Planului suplimentar de măsuri pentru combaterea pestei porcine africane, aprobat prin Hotărârea nr. 3 din 1.08.2018 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, ordinul vizează stabilirea unor măsuri de combatere a pestei porcine africane prin aprobarea unei cote suplimentare de intervenţie la mistreţi (28.013 capete în total la nivel național).
Cota de intervenţie este suplimentară cotei de recoltă la specia mistreţi aprobată prin Ordinul nr 540/2018, privind aprobarea cotelor de recolta pentru specii de fauna de interes cinegetic. Cotele de intervenţie pentru mistreţi se realizează în termen de 90 zile de la data intrării în vigoare a prezentului ordin în toate fondurile cinegetice neafectate de virusul pestei porcine africane prin metodele de vânătoare prevăzute de Ordinul ministerului agriculturii și dezvoltarii rurale 353/2008. La nivelul județului Vâlcea, cotele suplimentare alocate fiecăruia dintre cele 45 de fonduri de vânătoare depășesc 1.028 de animale. Acestei cote suplimentată i se adaugă cea deja stabilită la 800, ceea ce înseamnă că până la data de 14 mai 2019, un total de 1.800 mistreți trebuie doborât.

Comentarii

mesaj(e)

Alte articole de la Actualitate