Go to ...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea on YouTubeRSS Feed

19 august 2018

Oltchim – Randers 27-23: Galacticele au adus primăvara europeană la Vâlcea


faza_oltchim_randers1• cu această victorie, vâlcencele s-au calificat matematic în grupele principale ale Ligii Campionilor

Handbalistele Clubului Sportiv Olt­chim au oferit duminică, în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâl­cea, un nou spectacol „marcă înregis­trată”, cei peste 2.000 de iubitori ai acestui sport prezenţi în tribune având prilejul de a savura, la finalul partidei, calificarea favoritelor în primăvara europeană. Chimistele şi-au respectat statutul de favorite ale Grupei A şi în jocul susţinut împotriva danezelor de la Randers HK şi au reuşit să îşi rezerve „biletele” pentru faza grupelor principale încă de pe acum, chiar dacă mai sunt de disputat alte două etape din actualele grupe.

faza_oltchim_randers2Randers şi-a jucat ultima „carte”

Aşa cum însuşi tehnicianul Olt­chi­mului anticipa, declarând cu câteva zile înaintea partidei împotriva campi­oa­nelor Danemarcei că Randers va veni doar pentru victorie la Vâlcea, orice alt rezultat însemnând elimina­rea nordicelor din Liga Campionilor, reprezentantele României nu au avut deloc un meci uşor duminică seara. Handbalistele de la Randers au dat totul pe teren, încercând să treacă cu bine peste începutul jocului, dar şi peste presiunea infernală pe care cei peste 2.000 de fani au creat-o. Nor­dicele au reuşit ceea ce şi-au propus, chimistele neizbutind să se desprindă la mai mult de două-trei goluri pe parcursul primelor douăzeci de minute ale întâlnirii (3-3 min. 11; 6-6 min. 20). În schimb, danezele au încercat să dea lovitura în ultimele cinci minute ale primei reprize şi să intre în avantaj la pauză. Parţial au reuşit, Randers pre­luând conducerea la un moment dat, dar vâlcencele au revenit miraculos şi au întors scorul în câteva zeci de se­cun­de, rezultatul consemnat la pauza întâlnirii fiind unul de egalitate (10-10).

faza_oltchim_randers3Iureşul nordicelor s-a mai domolit în partea secundă, elevele lui Jakob Vestergaard evoluând mai atente în defensivă, taxându-le pe daneze ori de câte ori au avut prilejul în ofensivă. Paula Ungureanu a fost încă o dată „la înălţime” în acest joc, ea închizând magistral poarta în faţa handbalistelor vizi­tatoare prin paradele sale. Cu sigu­ran­ţa oferită de Paula în apărare, ga­lac­ticele s-au concentrat cu mai mare uşurinţă în atac, buturile oaspetelor fiind luate cu asalt. Apărarea dane­ze­lor a început să se clatine tot mai serios, vâlcencele punând un ecart consistent între ele şi adversare (de cinci-şase goluri), încă din prima parte a reprizei secunde. Chiar dacă dane­zele au mai echilibrat jocul pe final, acestea nu au mai avut forţa necesară pentru a întoarce scorul, aşa cum s-a întâmplat în prima repriză. Oltchimul s-a impus în final la patru goluri dife­renţă, tabela indicând 27-23 în favoa­rea campioanei României. Cele mai im­portante marcatoare ale partidei au fost Aurelia Brădeanu 7 goluri, Iulia Curea 5, Cristina Neagu şi Iulia Mana­garova, fiecare cu câte 4 (pentru Olt­chim); respectiv Aguilar 6, Dalby 5, Ja­cob­sen şi Dembele, fiecare cu câte 3 (pentru Randers).

Cu acest succes, galacticele acumulează 8 puncte în clasamentul grupei A şi sunt calificate chiar şi mate­matic în faza grupelor principale, deşi mai au de disputat încă două meciuri până la sfârşitul anului în Liga Cam­pio­nilor: în deplasare, împotriva aus­trie­celor de la Hypo Viena (11 noiem­brie) şi pe propriul teren, în compania vicecampioanei Germaniei, Buxtehu­der SV (18 noiembrie).

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)