Go to ...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea on YouTubeRSS Feed

19 august 2018

Oltchim a învins pe Krim Ljubljana şi a obţinut calificarea în semifinalele Ligii Campionilor!


Elisei_Volgograd• Valentina Ardean-Elisei şi Luminiţa Huţupan-Dinu au fost decisive în meciul contra slovenelor de la Krim

Înfocaţii fani ai handbalului vâl­cean se pot bucura în sfârşit pentru marele rezultat obţinut de echipa lor favorită! Oltchimul a prins „biletele” pen­tru „careul de aşi” al celei mai presti­gioase competiţii inter-cluburi din hand­balul feminin european. „Galac­ti­cele” pregătite de Radu Voina au reu­şit încă o dată să demonstreze că sunt una dintre marile forţe ale acestui sport, chiar dacă în ultimele două me­ciuri „reuşiseră” să le scoată ceva „peri albi” suporterilor, cei care nu con­ce­peau ca echipa lor să piardă la o dife­renţă uluitoare de zece goluri (şi mai ales pe teren propriu!) împotriva mun­te­negrencelor de la Buducnost Pod­go­rica sau, să obţină numai un egal în Franţa, împotriva unei echipe, Metz Handball, pe care ar fi trebuit, aşa cum metaforic s-a afirmat după meci, să o învingem încă de la tragerea la sorţi. Dar, supercampioanele României au avut puterea să treacă peste toate aceste rezultate mai puţin favorabile, ele având prilejul de a-şi lua un fel de revanşă supremă duminică seara, chiar în faţa propriilor suporteri.

Peste 3.000 de fani vâlceni au um­plut până la refuz mica (pentru un ast­fel de eveniment grandios) Sală „Tra­ian” din Râmnicu Vâlcea, pentru „sub­ţi­rica” galerie slovenă, compusă din apro­ximativ 40 de persoane, rămâ­nând la dispoziţie doar un colţ „as­cuns” al tribunei a doua. Meciul nu era chiar unul capital pentru „chimiste”, ele având la dispoziţie şi varianta egalului pentru a se califica în semifinalele în­tre­cerii, dar, aşa cum declara şi an­tre­norul Radu Voina, ar fi fost total absurd ca fetele să îşi propună o remiză de la această partidă, principala ţintă fiind aşadar victoria. Iar ceea ce la startul meciului era numai o dorinţă, la finele acestuia a devenit realitate. Râmni­cen­cele au dominat partida încă din start, chiar dacă nu au reuşit să se des­prindă pe tabela de marcaj. Avan­tajul „fragil” de 1-2 goluri a ţinut până aproximativ în minutul 15, când extre­ma-stângă Valentina Ardean, autoare a nu mai puţin de patru goluri în primul sfert de oră, a dus scorul la 11-7 (cea mai mare diferenţă consemnată în pri­ma parte). Însă, nici slovenele nu au lăsat garda jos, jucătoarele de mare valoare făcându-şi simţită prezenţa în joc, iar în minutul 24, inevitabilul s-a pro­­dus şi tabela electronică a Sălii Spor­turilor indica din nou egalitate, 12-12. Radu Voina s-a văzut nevoit să solicite time-out-ul, indicaţiile acestuia dove­dindu-se deosebit de preţioase pentru sportivele sale aflate în dificultate, ame­­ninţate fiind de revenirea ex-iugoslavelor, astfel că, cele care şi-au revenit cu adevărat au fost tot râmni­cencele, ele reuşind să marcheze de cinci ori în numai şase minute, spre deosebire de cele doar trei „transfor­mări” ale oaspetelor, scorul înregistrat la pauza întâlnirii fiind aşadar 17-15, în favoarea Oltchimului.

Repriza secundă a început din nou într-o „notă” echilibrată, slovenele căutând cu ardoare revenirea în joc. Acest fapt s-a petrecut până la urmă, ele reintrând în „cărţi” în minutele 32 şi 35, egalitatea restabilindu-se din nou (18-18, respectiv 19-19). „Chimistele”, be­neficiind de aportul imens al publi­cu­lui vulcanic, dar şi de paradele sen­zaţionale ale veteranei Luminiţa Dinu, revin din nou într-un avantaj mai consistent către ultimul sfert de oră al meciului (25-19), moment din care în Sala Sporturilor începe să se simtă „gustul” semifinalelor Ligii Campionilor. Slovenele mai au o firavă tresărire de orgoliu în ultimele cinci minute, atunci când reuşesc să se apropie la numai 4-5 goluri diferenţă, însă era prea târ­ziu pentru a mai produce o răsturnare spectaculoasă de scor, soarta jocului şi totodată a calificării fiind deja pecetluită: Oltchimul a învins cu 30-26 şi a obţinut calificarea între cele mai valoroase patru echipe ale „bătrânului continent”. Cele mai bune marcatoare din tabăra „chimistă” au fost: Valentina Ardean-Elisei (cu 8 reuşite) – şi jucă­toa­rea meciului totodată; Daniela Bă­beanu 6 goluri (toate din aruncări de la şapte metri, ea având un procentaj de 100% la aceste lovituri); Oana Manea 4; Marija Jovanovic 4; Yeliz Ozel 4. De partea cealaltă, pentru oaspete s-au făcut remarcate următoarele handba­lis­te: Andrea Seric şi Andrea Penezic (ambele cu câte 5 „transformări”); Alja Koren şi Kristina Franic (fiecare cu câte 3 reuşite).

Disputa dintre Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Krim Mercator Ljubljana a făcut parte din cadrul rundei cu nu­mă­rul cinci a grupei a doua principale din Liga Campionilor. Tot în această eta­pă, în Muntenegru, a avut loc şi celă­lalt duel al grupei, gazdele de la Buducnost Podgorica trecând fără mari emoţii de „cenuşăreasa” Metz Handball cu 32-26 (15-9 la pauză). În aceste condiţii, „ecuaţia” grupei a doua principale este rezolvată chiar înaintea disputării partidelor din ultima rundă, fiind cunoscute atât numele cât şi ordinea celor două echipe calificate în penultimul act al întrecerii: Buducnost de pe prima poziţie (10 puncte acu­mu­late până acum, maximul posibil), Oltchim Râmnicu Vâlcea (7 puncte); Krim Mercator 2 puncte şi Metz Handball 1 punct (cel obţinut în urma remizei cu Oltchim din runda a IV-a). Partidele ultimei etape din faza grupelor principale vor conta mai mult pentru statistică, duelurile propuse fiind următoarele: Krim Ljubljana – Metz Handball (sâmbătă, 10 martie) şi Buducnost Podgorica – Oltchim Râmnicu Vâlcea (duminică, 11 martie).

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)