O mare speranţă a handbalului vâlcean, premiată la Goleşti

Andrei_Iulia_si_serban_gheorghe• primarul Gheorghe Şerban i-a acordat o diplomă de merit Iuliei Andrei, campioană naţională de junioare III cu echipa Liceului Energetic

Duminică, cu prilejul aniversării a 580 de ani de atestare documentară a localităţii, dar şi celei de-a XXXVIII-a ediţii a proiectului cultural „Fiii satului”, oficia­li­tăţile din comuna Goleşti au organizat o frumoasă sărbătoare a locurilor de pe valea râului Sâmnic. În ca­drul acestui eveniment, desfăşurat la Căminul Cultural din satul Poieniţa, au fost premiate cele mai importante persoane ale comunei Goleşti, care de-a lungul timpului au făcut cunoscut numele localităţii lor atât la nivel judeţean, dar poate chiar naţional şi internaţional.

Printre acestea s-a numărat şi Iulia Andrei, o tânără de numai cincisprezece ani, originară din comuna Goleşti, campioană naţională cu echipa de junioare III a Colegiului Energetic din Râmnicu Vâlcea, în ultimele două sezoane consecutive (2010/2011 şi 2011/2012)! De asemenea, printre performanţele cu adevărat remarcabile pe care această tânără le-a înregistrat în sezonul trecut se mai regăsesc: un titlu de vicecampioană naţională cu echipa de junioare II a Colegiului Energetic, mai multe selecţii în echipa naţională de junioare şi cadete a României (la acest nivel de vârstă, de pregătirea sportivelor se ocupă Nicoleta Lazăr şi Constantin Dincă), participări la turnee oficiale şi amicale cu echipa naţională a României organizate în Franţa, Polonia sau Muntenegru. Totodată, am mai aflat despre această tânără de excepţie că, printre atâtea activităţi, ea a absolvit cu succes cursurile şcolii de arbitraj (categoria handbal), obţinând dreptul de a oficia partide din campionatele de junioare III. Iulia Andrei a avut deja prilejul de a-şi arbitra într-un fel colegele, chiar dacă de vârstă mai mică, într-o partidă disputată între Colegiul Energetic şi Şcoala Anton Pann.

„Vreau să continui activitatea şi să ajung la o echipă de mare valoare”

Însă, mai multe informaţii despre toate aceste realizări deosebite, ne-au fost oferite chiar de Iulia Andrei. Aceasta ne-a mărturisit următoarele: „A fost greu în ultimul sezon pentru mine. Am jucat atât pentru echipa de junioare III a Liceului Energetic, cât şi pentru cea de junioare II. Însă, tot efortul a meritat, deoarece, împreună cu colegele din echipă, am reuşit să obţinem câteva performanţe importante şi să câştigăm premii. Eu imi doresc foarte mult ca şi pe viitor să continui această activitate şi să pot evolua pentru o echipă valoroasă”.

„Sunt mândru de fiica mea!”

Şi tatăl Iuliei ne-a oferit câteva detalii foarte preţioase despre activitatea tinerei handbaliste. Acesta ne-a declarat: „Sunt foarte mândru de Iulia. Ea a avut rezultate foarte bune şi cu echipa de Junioare III, câştigând alături de celelalte colege titul de campioană naţională, dar şi cu echipa de Junioare II, devenind vicecampionă naţională. Vă pot spune că atât ea cât şi Oana Bucă, colega ei de la Liceul Energetic, au absolvit şi cursurile Şcolii de Arbitraj. Ambele au fost descoperite de doamna profesor Maria Ciulei. Iulia chiar a condus o partidă în care şi-a arbitrat practic fosta echipă. A fost un meci între echipa de Junioare III a Liceului Energetic şi cea a Şcolii Anton Pann din Ostroveni. Are un program foarte aglomerat, dar ea se ţine şi de şcoală. A terminat primul semestru de anul trecut, adică din iarnă, cu media 10. La toate materiile a avut 10. Nici nu mi-a venit să cred” (…) „Eu unul sunt născut şi crescut în Goleşti şi mă mândresc cu asta. Niciodată nu voi uita de unde sunt. Aici avem oameni deosebiţi. Domnul primar Şerban sprijină sportul din comună. Avem terenuri de fotbal, handbal, tenis, volei. Chiar şi pe Iulia a ajutat-o cu ce a putut şi dumnealui. Şi cu bani, dar şi cu materiale sportive. Ori de câte ori a jucat în străinătate pentru naţionala României, niciodată nu i-a lipsit un steag tricolor din bagaje”, a încheiat mândru de performanţele fiicei sale tatăl Iuliei Andrei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Caseta redactionala

Preşedinte de Onoare: Ioan Barbu
Director onorific: Lilian ZAMFIROIU
Director general: Sorin Alexandru Barbu
Director general adjunct: Elena Grigorescu
e-mail: office@curierul.ro
Director de Publicitate: Alin Emilian Tudoroiu
e-mail: publicitate@curierul.ro
Redactor Șef (valentinmateescu@curierul.ro):
Valentin Mateescu
Corespondent Germania: Dr. Christian Pelshenke
Tehnoredactor (tehno@curierul.ro):
Mădălin-Alexandru MOJOIU
Redactori de rubrică (redactia@curierul.ro):
Anamaria Constantinescu, Sebastian Iulian Cîrciu, Marius Constantin Ciutacu
Râmnicu Vâlcea, Carol I 19, Vâlcea, 240591, România
Tel.: 0250/73.23.25; 0350/40.17.02;
Fax: 0250/73.23.26; 0350/40.17.03;
www.curierul.ro
www.curieruldevalcea.ro
www.curieruldevalcea.com
ISSN: 1220-9597 / ISSN-L: 1220-9597

Calendar

iunie, 2018
L Ma Mi J V S D
« Mai    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930