Go to ...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea on YouTubeRSS Feed

21 august 2018

Muntenegru va fi adversara României la turneul preolimpic din Franţa


• muntenegrenele „chimistei” Marija Jovanovic vor fi adversarele tricolorelor la turneul din luna mai. Franţa şi Japonia completează grupa în care miza va fi reprezentată de cele două locuri ce asigură participarea la Jocurile Olimpice de la Londra!

La mijlocul săptămânii trecute, s-a disputat finala Cupei Africii la handbal feminin, întrecere ce a reprezentat un punct de interes pentru iubitorii handbalului românesc. Ultimul act al turneului le-a pus faţă-n faţă pe două dintre cele mai valoroase formaţii ale „continentului negru”: Angola, câştigătoarea consecutivă a ultimelor şapte ediţii, şi Tunisia, una dintre marile ei rivale, de mai multe ori medaliată cu argint. Deznodământul a dat dreptate specialiştilor în acest sport, cei care preconizau un succes al naţionalei Angolei, care s-a şi produs, selecţionata din sudul Africii învingând Tunisia cu 26-24, chiar dacă la pauză tabela indica egalitate la 12.

Importanţa acestei partide pentru naţionala tricoloră se traducea prin faptul că, în eventualitatea în care Angola nu ar fi cucerit pentru a opta oară titlul suprem în Africa, nu ar fi obţinut calificarea directă la Jocurile Olimpice organizate la Londra în vara acestui an, ocupând astfel ultimul loc vacant al grupei României din cadrul turneului preolimpic găzduit de Franţa, ce se va desfăşura în primăvara acestui an, în perioada 25-27 mai. În condiţiile date, în care Angola a câştigat întrecerea africană, cel de-al patrulea adversar pentru România la turneul din Franţa a devenit Muntenegru, selecţionată pentru care evoluează şi interul dreapta al Oltchimului, Marija Jovanovic.

România va întâlni aşadar, în Franţa, reprezentativele gazdelor (medaliate cu argint la campionatul mondial desfăşurat luna trecută în Brazilia), Japoniei (a ajuns până în optimile mon­dialului brazilian) şi Muntenegrului (a încheiat pe poziţia a 10-a în cadrul aceleaşi competiţii). Important de menţionat este faptul că fiecare echipă participantă le va întâlni pe celelalte trei, iar la final, conform clasamentului întocmit pe baza rezultatelor înregistrate, primele două clasate vor obţine mult doritele „bilete” pentru Jocurile Olimpice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)