Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

filme porno
filme online
xnxx
xxnx
xxnxx
xxnxnxx

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

21 octombrie 2018

Liceul „Petrache Poenaru” – zero promovabilitate


elevi5Bacalaureatul din toamnă a fost, așa cum au precizat zeci de voci, un dezastru. Chiar dacă Vâlcea ocupă ulti­mele locuri din clasamentul național privind gradul de promovabilitate, avem unități de învățământ unde, din to­talul elevilor prezenți la examen, mai mult de jumătate au obținut note de trecere. Astfel, în ceea ce privește re­zultatele parțiale ale celei de-a doua se­siuni a Bac-ului, în vârful clasa­men­tului se află Colegiul Național „Matei Basarab” sau fostul Liceu Pedagogic, unde din zece elevi prezenți, șase au trecut examenul, o promovabilitate de 60%. Urmează CN „Mircea cel Bă­trân”: au participat doi elevi și unul singur a trecut, promovabilitate 50%. 40% promovabilitate s-a înregistrat la Gru­pul Școlar „Antim Ivireanul”, 31% la Liceul Economic și 22% la Colegiul „Gib Mihăescu” din Drăgășani. Cea mai gravă situație s-a înregistrat la Liceul „Petrache Poenaru” din Bălcești unde, din cei 28 de elevi prezenți, niciunul nu a trecut examenul. Printre alte unități școlare cu promovabilitate foarte mică la Bac se numără: Liceul In­dustrial „Ferdinand I” – 5 elevi au pro­mo­vat din 183 (2,73%), Gr.Șc. „Căpitan Nicolae Pleșoianu” – din 210 elevi doar șase au trecut (2,85%) și Gr. Șc. „Henri Coandă” – din 180 de elevi, 13 au promovat.

„Era normal să ajungem la acest procent”

Conducerea Inspectoratului Șco­lar Județean Vâlcea se aștepta la o ase­menea promovabilitate, pentru se­siunea din toamnă a Bac-ului, luând în considerare mai mulți factori. „Cum, la examenul din vară am obținut locul III în clasamentul național la promova­bi­litate, nu ne-au rămas pentru această sesiune prea mulți copii pregătiți. Am organizat și meditații pentru cei care au picat Bac-ul sau nu s-au prezentat, dar nu am avut decât 18 elevi prezenți la fiecare cerc. Ei au fost cei interesați, în rest, prea puțini și-au dat silința. Era normal să ajungem atunci la acest procent de promovabilitate. Dacă nu înveți, n-ai nicio șansă să treci. Să nu se fi așteptat la coborârea ștachetei”, a precizat Gabriela Ene, inspector școlar șef IȘJ Vâlcea.

12,9% Bac-ul la „Oltchim”, mai mult ca-n vară

La Grupul Școlar „Oltchim”, pro­mo­­vabilitatea la Bacalaureatul din aceas­tă toamnă a fost de 12,93%, pes­te media județului, care a fost de 11,62%, dar mai mult ca-n prima se­siune din vară. Chiar și directorul uni­tă­ții, prof. Florin Smeureanu, recu­noaș­te că este vorba despre un de­zas­tru: „Există, însă, mai mulți factori ce au dus la această situație: Ministerul, instituțiile școlare, familia, elevii…Mă așteptam la rezultate slabe, în condițiile în care, acum s-au prezentat doar cei ce nu au obținut note de trecere, cei cu corigențe, cu situații neîncheiate la învățătură…”.

Viață grea pentru unii profesori…

Nu se anunță o viață prea bună pentru dascălii ai căror elevi au avut note bune în școală, dar la Bac au dat-o în bară. Șefa învățământului vâl­cean, Gabriela Ene, a decisă să pună la punct profesorii ai căror elevi „au dat randament” la ore, dar nu au trecut Bac-ul: „Am solicitat o comparație a notelor din clasă și a celor de la Bac. Dacă un elev a avut 9 în școală, la matematică, dar a picat Bac-ul, sunt probleme cu profesorul acelui domeniu. Dacă avea 5 și nu a luat examenul, atunci totul e explicabil. Suntem dispuși să facem și excursii la fața locului. Nu în toate cazurile, vina aparține elevilor”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized