Liceul Energetic, aproape de finalizarea unui proiect de formare profesională

Din septembrie 2010, Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea este parte a unui proiect național care a ajuns, acum, aproape de finalizare și în cadrul căruia efectele benefice se fac simțite: „Parteneriate active școală – întreprindere pentru îmbunătățirea formării profesionale inițiale – PASII FPI”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară nr. 1.

Urmărind explorarea şi pilotarea unor abordări mai active privind parteneriatul social, care să aducă mai aproape actorii şcolii şi pe cei ai mediului economic, proiectul în cadrul căruia Liceul Energetic a fost desemnată școală pilot a adus mai multe beneficii unității vâlcene. Concret, despre aceste beneficii ne-a vorbit doamna profesoară Mariana Marica, coordonator regional, cu ocazia Sesiunii de formare ce a avut loc la finalul săptămânii trecute la Sinaia: „În primul rând, am putut consolida parteneriatul școlii cu societatea Hidrocentrale Vâlcea, parteneriat ce a condus la studii de caz propuse chiar de agentul economic. Aceste studii de caz au fost folosite pentru analiză și perfecționare în cadrul claselor a XI-a și a XII-a. O altă parte interesantă și benefică a fost organizarea concursului «Oltul-sursă de energie», întrecere jurizată și premiată la nivelul a trei secțiuni (Cultură generală tehnică, Montaje practice și Prezentare hidrocentrale). Nu în ultimul rând, elevii au beneficiat de vizite de lucru în cadrul hidrocentralelor și au participat la simulări de interviuri de angajare.”

Prezent și el, alături de alți 20 de directori de instituții școlare dar și de inspectorii de specialitate din cadrul Inspectoratelor școlare din țară, la Sesiunea de formare organizată la Sinaia, directorul Liceului Energetic din Râmnicu Vâlcea, Dumitru Mătăcuță, a mai adăugat: „În cadrul acestui parteneriat cu Hidrocentrale Vâlcea, realizat în cadrul proiectului coordonat de Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, am beneficiat și de o importantă dotare, prin sponsorizare, a laboratorului de mecatronică al liceului. Sper ca exemplul nostru în cadrul colaborării pilot, directe și complexe, cu reprezentanți ai întreprinderilor să conducă la o multiplicare a efectelor prin lărgirea modalităților de cooperare și atragerea altor actori interesați în promovarea învățământului  tehnic și profesional”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Caseta redactionala

Preşedinte de Onoare: Ioan Barbu
Director onorific: Lilian ZAMFIROIU
Director general: Sorin Alexandru Barbu
Director general adjunct: Elena Grigorescu
e-mail: office@curierul.ro
Director de Publicitate: Alin Emilian Tudoroiu
e-mail: publicitate@curierul.ro
Redactor Șef (valentinmateescu@curierul.ro):
Valentin Mateescu
Corespondent Germania: Dr. Christian Pelshenke
Tehnoredactor (tehno@curierul.ro):
Mădălin-Alexandru MOJOIU
Redactori de rubrică (redactia@curierul.ro):
Anamaria Constantinescu, Sebastian Iulian Cîrciu, Marius Constantin Ciutacu
Râmnicu Vâlcea, Carol I 19, Vâlcea, 240591, România
Tel.: 0250/73.23.25; 0350/40.17.02;
Fax: 0250/73.23.26; 0350/40.17.03;
www.curierul.ro
www.curieruldevalcea.ro
www.curieruldevalcea.com
ISSN: 1220-9597 / ISSN-L: 1220-9597

Calendar

mai, 2018
L Ma Mi J V S D
« Apr    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031