Go to ...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea on YouTubeRSS Feed

21 august 2018

În turul campionatului viitor, HCM Râmnicu Vâlcea va disputa cele mai dificile meciuri în deplasare


• primul dintre acestea va avea loc pe 15 septembrie, la HCM Baia Mare


La începutul acestei săptămâni, la sediul Federaţiei Române de Handbal au avut loc tragerile la sorţi pentru stabilirea programului competiţional în ediţia 2013/2014 a celor două Ligi Naţionale de handbal din ţara noastră (feminin şi masculin). Pentru vâlceni, „emoţiile” au fost legate de Handbal Club Municipal (reprezentată la Bucureşti prin preşedintele Toma Pleşa), echipa sprijinită de Primăria Râmnicului aflând ordinea în care va întâlni mult mai titratele adversare din cea mai puternică întrecere feminină organizată la nivel naţional.

Cu un buget foarte „subţire” în comparaţie cu celelalte competitoare, gruparea râmniceană are ca obiectiv evitarea retrogradării, această misiune intrând în sarcina celor două antrenoare, Maria Török-Duca şi Mia Rădoi, dar şi a celor 16 jucătoare care au semnat, până în prezent, cu formaţia vâlceană. Însă, pentru îndeplinirea obiectivului este nevoie de cât mai multe puncte, iar lupta pentru evitarea retrogradării se anunţă destul de încinsă, principalele „contracandidate” ale HCM (CSM Cetate Deva, Neptun Constanţa şi CSM Ploieşti) nefiind dispuse să dea nici un pas înapoi. Tocmai de aceea, declaraţia pe care preşedintele Toma Pleşa a oferit-o, pentru cotidianul nostru, la puţine momente după încheierea tragerilor la sorţi efectuate luni, este perfect justificată, un început cu dreptul, pe 5 septembrie, în faţa prahovencelor de la CSM Ploieşti urmând să ofere, din start, un „balon cu oxigen” grupării râmnicene: „Consider că am prins un program bun, normal aş putea zice. Însă, vreau să spun că trebuie să câştigăm primul meci, pentru că jucăm acasă, cu CSM Ploieşti şi, când începi ceva, trebuie să începi cu dreptul, în cazul nostru cu o victorie. Echipa din Ploieşti nu ar trebui să ne sperie, nu este una dintre cele mai puternice ale campionatului, dar, în mod sigur, este mai omogenă decât a noastră. Fetele trebuie să fie foarte atente şi să dea totul în acel meci pentru că pot câştiga”.

Însă, în tentativa de a aduna cât mai multe puncte, handbalistele de la HCM trebuie să dea totul şi în faţa echipelor puternice, meciuri din care se pot smulge puncte preţioase. Iar programul le avantajează pe vâlcence şi în această privinţă, ele urmând să „scape” de cele mai dificile deplasări încă din turul campionatului, atunci când vor evolua pe terenurile unor formaţii unde cu greu se pot câştiga puncte. Cele mai dificile partide pe care formaţia municipală le va susţine în turul campionatului, în deplasare, sunt: la HCM Baia Mare în etapa a II-a (15 septembrie), HCM Roman în etapa a IV-a (29 septembrie), Corona Braşov în etapa a VI-a (13 octombrie), Universitatea Jolidon Cluj în etapa a VIII-a (10 noiembrie); în timp ce, dintre cele şase echipe care vor poposi în turul viitorului sezon în Sala Sporturilor „Traian”, numai două pot fi considerate redutabile: HC Zalău în etapa a V-a (6 octombrie) şi Dunărea Brăila în etapa a IX-a (17 noiembrie).

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)