Go to ...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

filme porno
filme online
xnxx
xxnx
xxnxx
xxnxnxx

Curierul de Vâlcea on YouTubeRSS Feed

20 septembrie 2018

Ieri, a fost marcat unul din momentele marcante ale istoriei României, dată fiind tripla semnificație a zilei de 9 mai: Ziua Europei, Ziua Independenței și Ziua Victoriei Coaliției Antifasciste.


La 9 mai 1950, Robert Schuman, ministrul francez al Afacerilor externe, a rostit declarația, a rămas înscrisă în istorie drept „Declarația Schuman” și a reprezentat punctul de plecare (piatra de temelie) a unei construcții solide europene, precum Comunitatea Europeană a Cărbunelui şi Oţelului (C.E.C.O.), dar și încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. La 9 mai 1877, ministrul de externe de la acea dată, Mihail Kogălniceanu, a ținut prestigiosul discurs ce a condus la votarea de către Parlament, a rezoluției prin care se proclama independența țării, iar ieri, la 141 de ani de la acea dată, s-a celebrat o importantă victorie pentru români. Tot la data de 9 mai, dar în anul 1945, Coaliției Națiunilor Unite a obținut importanta Victorie împotriva Fascismului, marcând astfel finalul celui de-al Doilea Război Mondial.
Sărbătoarea a adunat, mai întâi în fața Prefecturii, apoi la Monumentul Independenței, reprezentanți ai autorităților locale și județene, directori ai instituțiilor publice, râmniceni, dar și o parte din foștii prefecți ai județului, după 1989. Au răspuns prezent invitației actualului reprezentant al Guvernului, Florian Marin, foștii prefecți: Iulian Comănescu, Anuța Handolescu, Radu Renga, Remus Grigorescu, Petre Ungureanu. În prezența cadrelor militare ale Inspectoratului Județean de Jandarmi, ISU Vâlcea și a celor de la Centrul de Instruire pentru Geniu EOD „Panait Donici”, s-a organizat ceremonia militară de înălțare a Drapelului României și a Drapelului Europei. Au susținut alocuțiuni: prefectul județului, Florian Marin, președintele CJ Vâlcea, Costi Rădulescu și primarul Râmnicului, Mircia Gutău. Acțiunile s-au încheiat cu o ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane la Statuia Independenței și cu defilarea gărzii de onoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Tags: , ,