Go to ...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea on YouTubeRSS Feed

19 august 2018

Galacticele joacă sâmbătă primul meci oficial al anului


faza_handbal1• Danubius Galaţi – CS Oltchim

După numai o săptămână de la reu­nirea lotului, campioanele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea vor susţine sâmbătă primul meci oficial al noului an calen­daristic. Adversarul cu care se vor întâlni chimistele este unul relativ mo­dest, Danubius Galaţi (ocupanta penultimei poziţii în clasament). Handbalistele de la malul Dunării au traversat o perioadă deloc fastă pe parcursul primelor opt eta­pe disputate în Liga Naţională, reuşind să acumuleze numai trei puncte, graţie re­zultatelor pozitive obţinute în ultimele două runde: victorie în faţa braşoven­ce­lor de la Corona şi remiză pe terenul municipalelor din Ploieşti. Totuşi, deşi pare un meci facil pentru experi­men­tatele handbaliste pregătite de tehnicienii Jakob Vestergaard, Mette Klit şi Steluţa Luca, vâlcencele trebuie să abordeze această întâlnire cu maximă atenţie în­trucât gălăţencele se află într-o evidentă creştere de formă în ultima perioadă. În plus, într-o partidă disputată în faţa pro­prilor suporteri, tocmai în compania unei grupări titrate, aşa cum este Oltchimul, dunărencele vor încerca în mod cert să obţină un rezultat cât mai bun. Pentru chimiste, principalele „pericole” venite din partea grupării pregătite de antre­noa­rea Alexandrina Soare sunt reprezentate de Carmen Gheorghe, Daciana Curtean şi ucraineanca Iryna Glibko.

Partida dintre Danubius şi Oltchim este programată sâmbătă, 12 ianuarie, cu începere de la ora 12.45 şi va putea fi urmărită în transmisiunea directă realizată de postul Digisport 1.

Jakob Vestergaard nu va putea conta pe serviciile Silviei Navarro în meciul de la Galaţi

Deşi ar trebui să aibă la dispoziţie în orice moment trei portăriţe, tehnicianul danez de pe banca Oltchimului se va putea baza la Galaţi doar pe serviciile Paulei Ungureanu. Dacă despre Aman­dine Leynaud se ştia în mod cert că nu va putea evolua în acest joc din urmă cu multe luni (franţuzoaica s-a accidentat în toamnă la ligamentele genunchiului drept, iar în urma operaţiei medicii au sta­bilit că are nevoie de 5-6 luni pauză), o altă accidentare a unei portăriţe oferă motive de îngrijorare în tabăra Olt­chi­mu­lui. De această dată, în „colimatorul” ghi­nionului a intrat spaniola Silva Navarro. La fel ca şi franţuzoaica Leynaud, iberica s-a accidentat la piciorul drept în timpul unui antrenament. Însă, din fericire, în cazul ei nu este nimic grav, iar recu­pe­rarea va dura numai o săptămână. Astfel, ea va putea fi prezentă în poarta Olt­chimului la meciul din data 15 ianua­rie, atunci când, în Sala Sporturilor „Tra­ian”, chimistele se vor întâlni cu hand­ba­listele de la HC Dunărea Brăila (întâl­nirea va conta pentru penultima etapă a turului, cea cu numărul zece).

SCM Craiova şi Universitatea Jolidon Cluj au remizat în primul meci al anului

Marţi, 8 ianuarie, într-o întâlnire des­fă­­şu­rată în noua sală a sporturilor din Cra­­iova, gazdele de la Sport Club Muni­cipal şi clujencele de la Universitatea Jo­li­don au deschis seria oficială a parti­delor din 2013. Întâlnirea dintre cele două grupări a contat pentru etapa a VII-a şi a fost programată iniţial pe 1 no­iem­brie 2012. Însă, din cauza programului aglomerat pe care Universitatea Jolidon l-a avut de parcurs în toamna anului tre­cut (atunci când vicecampioana Româ­niei evolua în grupele Ligii Campionilor), acest joc a fost amânat pentru 8 ia­nuarie. Deşi clu­jen­cele porneau favorite în disputa din Bănie, Daniela Băbeanu (handbalistă îm­prumutată de la Oltchim) şi colegele sale au reuşit o evoluţie foarte bună, ie­şind neînvinse din duelul cu Jolidon. Sco­rul final consemnat între SCM Cra­iova şi Universitatea Cluj a fost unul de egalitate, 24-24.

Situaţia în clasamentul Ligii Naţionale

Înaintea ultimelor trei meciuri rămase de disputat din cadrul etapei a IX-a (Danubius – CS Oltchim, HCM Roman – Corona Braşov, Universitatea Jolidon – Dunărea Brăila), ierarhia campionatului intern se prezintă astfel:

# Echipă M V E Î P

1.CS Oltchim 7 7 0 0 14

2.HCM Baia Mare 8 6 0 2 12

3.HC Dunărea Brăila 7 5 0 2 10

4.HC Zalău 8 4 1 3 9

5.Jolidon Cluj 8 4 1 3 9

6.Corona Braşov 7 4 0 3 8

7.HCM Roman 7 3 1 3 7

8.CSM Bucureşti 8 3 0 5 6

9.SCM Craiova 9 1 2 6 4

10.Danubius Galaţi 7 1 1 5 3

11.CSM Ploieşti 8 0 2 6 2

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)