Elevii Colegiului Economic au fost în practică în companiile şi instituţiile vâlcene

Liceenii din oraşul Rm. Vâlcea au petrecut o zi în umbra angajaților din trei companii și instituții, la a XI-a ediție a programului internațional Job Shadow Day. În data de 3 aprilie 2013, 33 de elevi din clasele a XI-a G și a XIII-a B din Colegiul Economic Rm. Vâlcea au petrecut o zi la un loc de muncă într-o companie sau instituție, în „umbra”  unui angajat care are meseria dorită de elev, pentru a se familiariza cu activitățile și responsabilitățile pe care le presupune aceasta.

Programul internațional de orientare profesională Job Shadow Day® 2013, aflat la a XI-a ediție este derulat de organizația Junior Achievement România cu sprijinul profesorilor coordonatori din peste 65 de localități din toată țara. Programul are ca scop principal promovarea în rândul elevilor a unei mai bune înțelegeri a profesiei pe care o doresc și a modului de funcționare a unei companii și ajută elevii să înțeleagă care sunt responsabilitățile și activitățile unui angajat din domeniul în care doresc tinerii să lucreze, prin accesul direct la locul de muncă al acestuia.

Experiența unei zile de lucru în „umbra” unui angajat poate să ofere elevilor răspunsuri mai clare la întrebările „Ce vreau să devin după ce termin școala?”, „Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?”. În același timp, și angajatorii pot afla mai multe despre așteptările tinerilor de la viitorul loc de muncă și despre nivelul de cunoștințe și abilități pe care le au viitorii angajați.

Cei 33 de elevi din Colegiul Economic au mers în shadowing la 3 instituții și companii din localitate, cele mai dorite meserii din anul acesta fiind: tehnician în gastronomie, manager restaurant, economist vânzare-producție, vânzător. Ziua s-a încheiat cu o ceremonie la care au participat toți elevii și participanții companiilor și instituțiilor participante la Job Shadow Day® 2013, care a avut loc în Sala de Festivități a Colegiului Economic Rm. Vâlcea.

„În această zi, elevii Colegiului Economic Rm. Vâlcea, alături de angajații companiilor, sunt puși în situația de a-și însuși din tainele meseriilor practicate de aceștia, conștienți fiind că vor putea deveni schimbul de mâine al angajaților de astăzi. Putem spune că instituția noastră este „pepiniera” în care se dezvoltă rezerva de cadre pentru companiile existente în localitatea noastră. Organizând  Job Shadow Day® 2013 în orașul nostru, am contribuit la apropierea școlii de viața profesională, adăugând valoare educației pentru orientarea profesională a tinerilor, prin facilitarea accesului lor la o experiență reală în mediul business și instituțional. Pe această cale aducem mulțumiri partenerilor locali implicați în această activitate: SC Rosan SRL, SC Play Electro SRL, SC Sideral SRL pentru susținerea educației antreprenoriale, economice și de orientare profesională a elevilor prin programele Junior Achievement”, afirmă profesor Niolina Matei, coordonator local și pe școală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Caseta redactionala

Preşedinte de Onoare: Ioan Barbu
Director onorific: Lilian ZAMFIROIU
Director general: Sorin Alexandru Barbu
Director general adjunct: Elena Grigorescu
e-mail: office@curierul.ro
Director de Publicitate: Alin Emilian Tudoroiu
e-mail: publicitate@curierul.ro
Redactor Șef (valentinmateescu@curierul.ro):
Valentin Mateescu
Corespondent Germania: Dr. Christian Pelshenke
Tehnoredactor (tehno@curierul.ro):
Mădălin-Alexandru MOJOIU
Redactori de rubrică (redactia@curierul.ro):
Anamaria Constantinescu, Sebastian Iulian Cîrciu, Marius Constantin Ciutacu
Râmnicu Vâlcea, Carol I 19, Vâlcea, 240591, România
Tel.: 0250/73.23.25; 0350/40.17.02;
Fax: 0250/73.23.26; 0350/40.17.03;
www.curierul.ro
www.curieruldevalcea.ro
www.curieruldevalcea.com
ISSN: 1220-9597 / ISSN-L: 1220-9597

Calendar

mai, 2018
L Ma Mi J V S D
« Apr    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031