Din 16 octombrie, începe plata avansului SAPS către agricultori

MADR anunţă că proiectele de acte normative privind avansurile către agricultori şi banii aferenţi motorinei pentru lucrările agricole vor fi adoptate săptămâna viitoare. Astfel, avansurile vor începe în 16 octombrie, după ce recent, s-a finalizat şi proiectul de hotărâre de guvern cu privire la motorină şi se va trece la plata deconturilor pe ceea ce înseamnă motorină pe acest trimestru şi pe anul viitor.

În continuare, rămâne însă de stabilit plata de la bugetul de stat cu privire la plata pe suprafaţă, pentru a avea o cifră globală şi, cu siguranţă, această sumă va fi mai mare decât anul trecut.

Direcţia Agricolă, partener la Ziua Recoltei

Pentru al treilea an consecutiv, Ziua Recoltei se întoarce printre râmniceni. După un an agricol foarte bun, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, cu sprijinul Direcţiei pentru Agricultură Vâlcea, organi­zează, în acest week-end, în Scuarul Mircea cel Bătrân, cea de-a treia ediţie a manifestării ”Ziua Recoltei”.

Astfel, potrivit conducerii Direcţiei Agricole, 40 de producători agricoli locali – cifră record în comparaţie cu ediţiile precedente – s-au înscris să participe cu fructe, legume, miere, produse lactate tradiţionale, produse tradiţionale din carne etc.

Cîlea sună adunarea agricultorilor

În această dimineaţă, preşedintele Con­siliului Judeţean a convocat o întâl­nire cu tema: „Priorităţi ale dez­voltării agriculturii vâlcene”. La întâlnire, sunt invitaţi să ia parte toţi factorii din domeniu, adică Direcţia Agricolă, Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Vâlcea, ANIF Vâlcea, Ca­mera Agricolă Vâlcea, dar şi Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Mate­rialului Săditor Argeş – filiala Vâlcea.

59 de controale în ultimele două luni

Din 1 august şi până la finele lunii septembrie, echipe mixte de control formate din inspectori de specialitate din cadrul Direcţiei Agricole, comisari ai Protecţiei Consumatorului precum şi reprezentanţi ai Poliţiei Vâlcea au trecut la o serie de acţiuni care au vizat com­ba­terea fenomenelor ilicite, de necon­for­mitate a loturilor de legume-fructe supuse comercializării în pieţe şi târguri.

În acest interval, s-au desfăşurat nu mai puţin de 59 de controale, s-au aplicat amenzi de 6.250 lei şi 32 avertismente.

Centenarul Horticultorilor, la finele lunii

În data de 29 octombrie, va avea loc Adunarea festivă de marcare a Centena­rului Societăţii Române a Horticultorilor. Evenimentul, la care este parte şi Direcţia Agricolă Vâlcea, este programat în Aula Magna a Academiei Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu Siseşti”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Caseta redactionala

Preşedinte de Onoare: Ioan Barbu
Director onorific: Lilian ZAMFIROIU
Director general: Sorin Alexandru Barbu
Director general adjunct: Elena Grigorescu
e-mail: office@curierul.ro
Director de Publicitate: Alin Emilian Tudoroiu
e-mail: publicitate@curierul.ro
Redactor Șef (valentinmateescu@curierul.ro):
Valentin Mateescu
Corespondent Germania: Dr. Christian Pelshenke
Tehnoredactor (tehno@curierul.ro):
Mădălin-Alexandru MOJOIU
Redactori de rubrică (redactia@curierul.ro):
Anamaria Constantinescu, Sebastian Iulian Cîrciu, Marius Constantin Ciutacu
Râmnicu Vâlcea, Carol I 19, Vâlcea, 240591, România
Tel.: 0250/73.23.25; 0350/40.17.02;
Fax: 0250/73.23.26; 0350/40.17.03;
www.curierul.ro
www.curieruldevalcea.ro
www.curieruldevalcea.com
ISSN: 1220-9597 / ISSN-L: 1220-9597

Calendar

iunie, 2018
L Ma Mi J V S D
« Mai    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930