filme online filme filme online hd filme noi

Deputatul Dumitru Lovin spune Adevărul în legătură cu DN 7D

• un fost președinte al Consiliului Județean Vâlcea este acuzat că a irosit singura șansă de reabilitare a drumului (național) de pământ din Țara Loviștei
De-a lungul timpului, politicienii vâlceni au iniţiat diverse demersuri la Bucureşti pentru rezolvarea unor probleme cu care se confruntă judeţul nostru, dar nu le-au dus până la capăt. De cele mai multe ori, le-au abandonat pe parcurs aflând că încurcăturile au fost create de propriile lor partidele sau din cauză că rezolvarea acestora nu era posibilă în condiţiile în care, în fruntea instituţiilor publice abilitate să găsească şi să implementeze soluţiile, au fost promovaţi oameni incompetenţi.
Acest lucru s-a întâmplat şi cu DN 7D. În ultimii ani, s-a tot vorbit pe acest subiect, vina pentru faptul că acest drum nu a fost reabilitat fiind aruncată pe autorităţile de la Bucureşti. În realitate, însă, lucrurile stau un pic diferit. Spre finele anului trecut, la rugăminţile unor cetăţeni din nordul judeţului Vâlcea, deputatul ALDE Dumitru Lovin a solicitat Guvernului Tudose explicaţii în legătură cu această problemă, iar zilele trecute, când a primit răspunsul oficial, a aflat că nu doar Ministerul Transporturilor este responsabil în ceea ce priveşte starea dezastruoasă a DN 7D.

Lovin: „Dacă în mandatul lui Gheorghe Păsat Consiliul Judeţean Vâlcea ar fi preluat drumul, acum ar fi fost şanse foarte mari să intre într-un program european de finanţare”

„În 2015, când liberalii erau la Putere, iar Gheorghe Păsat conducea judeţul, prin documentul cu numărul 92/1898/22.01.2015, C.N.A.I.R. – S.A. şi-a dat acordul pentru declasarea drumului şi retransmiterea acestuia către Consiliul Judeţean Vâlcea. Numai că, prin adresa nr. 92/8526/10.02.2015, Consiliul Judeţean Vâlcea a considerat că nu se poate angaja în preluarea drumului – asta spune secretarul de stat Maria Magdalena Grigore”, a dezvăluit deputatul Dumitru Lovin, preşedintele ALDE Vâlcea.
„Asta înseamnă că liderii PNL au fost de acord doar declarativ cu declasarea DN 7D şi revenirea acestuia la CJ Vâlcea, deşi ştiau că Ministerul Transporturilor nu-l va asfalta şi problema va rămâne nerezolvată. Dacă în mandatul lui Gheorghe Păsat Consiliul Judeţean Vâlcea ar fi preluat drumul, acum ar fi fost şanse foarte mari să intre într-un program european de finanţare. Se puteau solicita fonduri prin PNDL şi sunt ferm convins că s-ar fi primit. (…) În continuare, eu rămân de părere că singura şansă pentru recondiţionarea DN 7D este transferarea acestuia la CJ Vâlcea şi declasarea lui. Cred, de asemenea, că orice efort de reabilitare a drumului merită făcut, deoarece nu doar că va asigura încă un bun acces către viitoarea autostradă Sibiu – Piteşti, pe varianta Câinenii Mari – Boişoara – Titeşti – Perişani – Sălătrucu – Văleni, dar va reprezenta o şansă în plus pentru turismul din nordul Vâlcii. De aceea, eu sper ca actuala conducere a Consiliului Judeţean să facă ceea ce liberalii n-au fost în stare”, a concluzionat Dumitru Lovin.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Caseta redactionala

Preşedinte de Onoare: Ioan Barbu
Director onorific: Lilian ZAMFIROIU
Director general: Sorin Alexandru Barbu
Director general adjunct: Elena Grigorescu
e-mail: office@curierul.ro
Director de Publicitate: Alin Emilian Tudoroiu
e-mail: publicitate@curierul.ro
Redactor Șef (valentinmateescu@curierul.ro):
Valentin Mateescu
Corespondent Germania: Dr. Christian Pelshenke
Tehnoredactor (tehno@curierul.ro):
Mădălin-Alexandru MOJOIU
Redactori de rubrică (redactia@curierul.ro):
Anamaria Constantinescu, Sebastian Iulian Cîrciu, Marius Constantin Ciutacu
Râmnicu Vâlcea, Carol I 19, Vâlcea, 240591, România
Tel.: 0250/73.23.25; 0350/40.17.02;
Fax: 0250/73.23.26; 0350/40.17.03;
www.curierul.ro
www.curieruldevalcea.ro
www.curieruldevalcea.com
ISSN: 1220-9597 / ISSN-L: 1220-9597

Calendar

ianuarie, 2018
L Ma Mi J V S D
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031