Go to ...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

filme porno
filme online
xnxx
xxnx
xxnxx
xxnxnxx

Curierul de Vâlcea on YouTubeRSS Feed

18 octombrie 2018

Deputatul Dumitru Lovin l-a interpelat pe ministrul Finanţelor:


• OUG 3/2018 trebuie să-i protejeze pe salariaţii afectaţi de mutarea contribuţiilor la angajaţi
Deputatul Dumitru Lovin i-a transmis o interpelare în legătură cu aplicarea O.U.G. 3/2018 ministrului Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, după ce mai mulţi cetăţeni din judeţ i-au semnalat preşedintelui Alianței Liberalilor și Democraților Vâlcea că, în ciuda apariţiei acestei noi prevederi legale, OUG 79/2017 continuă să le afecteze veniturile.
„Conform O.U.G. 79/2017, contribuţiile (CAS, CASS) au trecut de la angajator la angajat, iar veniturile anumitor categorii de salariaţi (din domeniul IT, cercetare, cei cu dizabilităţi, part-time etc.) s-au diminuat. Unele dintre aceste categorii nu aveau impozit pe venit, conform Codului Fiscal (Legea 227/2015), ceea ce înseamnă că, pentru evitarea unei nedreptăţi, procentul mediu de creştere la salariul brut trebuia să fie mai mare în cazurile afectate negativ de aşa-zisa revoluţie fiscală. Rectificativ, s-a gândit şi elaborat Ordonanţa 3/08.02.2018, dar care nu s-a aplicat până în prezent, cel puţin la unele companii. Reprezentanţii acestora dau vina pe lipsa Normelor de aplicare pentru Ordonanţa 3/2018”, a explicat parlamentarul vâlcean.
Reprezentantul ALDE Vâlcea a mai spus că, în esenţă, ordonanţa în discuţie prevede acordarea unui procent de aproximativ 10% în plus, de la bugetul statului pentru societăţile / companiile care au astfel de salariaţi. Dumitru Lovin a dat şi un exemplu de structură în care angajaţii nu sunt protejaţi de OUG 3 împotriva scăpărilor OUG 79.
„La CFR INFRASTRUCTURA SA, de sub autoritatea Ministerului Transporturilor, există 149 de salariaţi afectaţi de prevederile OUG 79, aşa că l-am rugat pe domnul ministru să-mi comunice ce se întâmplă cu Normele de aplicare pentru Ordonanţa 3/08.02.2018, de care se prevalează inclusiv această companie. Iar dacă există un Proiect pentru aceste Norme, să-l vedem”, a adăugat deputatul Dumitru Lovin, preşedintele ALDE Vâlcea.
• Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)