filme online filme filme online hd filme noi

„Dansul turbanelor” vine în fața publicului vâlcean

• iubitorii de lectură din județul nostru sunt invitați, alături de Radu Alexandrescu, la o «călătorie prin pădurea de vise a Indiei»
În această după-amiază de vineri, 10 noiembrie, iubitorii de lectură din județul nostru sunt invitați la o lansare de carte cu totul aparte. Este vorba despre prezentarea volumului „Dansul turbanelor sau Pădurea de vise a Indiei”, semnat de Radu Alexandrescu. La evenimentul ce se va desfășura cu începere de la ora 14.30 în sala de conferințe a Bibliotecii Județene Vâlcea va fi prezent, așa cum este firesc de altfel, profesorul Alexandrescu, autorul cărții despre care vorbim. Pentru cei interesați, venim cu precizarea că volumul a ieșit în acest an, de sub tiparul prestigioasei edituri râmnicene „Antim Ivireanul”.

Un invitat special pentru publicul vâlcean

În deschiderea evenimentului cultural, vor vorbi despre carte scriitorii Ioan Barbu, Doru Moțoc, Ion Predescu și Ioan St. Lazăr. Responsabil cu «lectura» va fi actorul Cristian Alexandrescu. Lansarea va fi însoțită de vizionarea filmului documentar intitulat „Taj Mahal – la o bătaie de inimă”. De amintit și faptul că lansarea cărții de astăzi se va bucura de prezența unui invitat special, în persoana lui Rajah Tomar.

Să descoperim autorul. Să descoperim cartea

Radu Alexandrescu, un împătimit călător cu gândul de a scrie despre cele vizitate, altfel spus de a dărui câte ceva din cele întâlnite și lectorilor d-sale, vine în fața cititorilor cu o nouă carte: „Dansul turbanelor sau Pădurea de vise a Indiei”, care apare, ca toate cele precedente, la editura «Antim Ivireanul» din Râmnicu Vâlcea.
În această nouă carte, ce va fi lansată vineri, după-amiază, la Biblioteca Județeană, „autorul cată a ne face părtași – se scrie în Prefața semnată de criticul literar Florentin Popescu, din București – la o călătorie prin India istorică, dar și prin cea contemporană, transcriind clipe și momente, întâmplări și dialoguri cu indieni get-beget într-un limbaj și cu o formulă care dovedește că peregrinul prin acest spațiu fabulos știe să selecteze, să fixeze blitz-ul pe figuri și locuri reprezentative, ca și cum, de dincolo de pagini, ar voi să ne spună: «Vedeți? Priviți cu atenție și judecați singuri: asta este și așa arată India pentru un european, un ins care n-a mai fost pe acolo niciodată!»”
Radu Alexandrescu descoperă în călătoriile sale pe glob adevăruri permanente, gânduri fecunde, transcrie cu un condei ager și exersat elementele caracteristice ale continentelor, țărilor și popoarelor vizitate, ale lumii într-o continuă frământare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Caseta redactionala

Preşedinte de Onoare: Ioan Barbu
Director onorific: Lilian ZAMFIROIU
Director general: Sorin Alexandru Barbu
Director general adjunct: Elena Grigorescu
e-mail: office@curierul.ro
Director de Publicitate: Alin Emilian Tudoroiu
e-mail: publicitate@curierul.ro
Redactor Șef (valentinmateescu@curierul.ro):
Valentin Mateescu
Corespondent Germania: Dr. Christian Pelshenke
Tehnoredactor (tehno@curierul.ro):
Mădălin-Alexandru MOJOIU
Redactori de rubrică (redactia@curierul.ro):
Anamaria Constantinescu, Sebastian Iulian Cîrciu, Marius Constantin Ciutacu
Râmnicu Vâlcea, Carol I 19, Vâlcea, 240591, România
Tel.: 0250/73.23.25; 0350/40.17.02;
Fax: 0250/73.23.26; 0350/40.17.03;
www.curierul.ro
www.curieruldevalcea.ro
www.curieruldevalcea.com
ISSN: 1220-9597 / ISSN-L: 1220-9597

Calendar

februarie, 2018
L Ma Mi J V S D
« Ian    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728