„Curierul de Vâlcea” – 28 GALA PREMIILOR ANUALE

• acordate de Asociația Culturală „Curierul de Vâlcea” și Grupul Cultural Public Cervantes – Inspirescu Satu Mare
Luni după-amiaza, într-un frumos cadru oferit de Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, primul cotidian particular din România postdecembristă – „Curierul de Vâlcea” – a marcat 28 de ani de existență. În acest context, s-a desfășurat «Gala Premiilor Anuale», un moment cultural de înaltă ținută. Tradițional, premiile au fost oferite de Asociația Culturală „Curierul de Vâlcea”, de anul acesta alăturându-se și Grupul Cultural Public Cervantes – Inspirescu din Satu Mare.
În rândurile de mai jos, vom prezenta lista premiilor oferite în cadrul evenimentului de luni după-amiază:
• Premiul „Excelență în Cultură și Spiritualitate” – ÎPS Dr. Arhiepiscop VARSANUFIE GOGESCU, la împlinirea vârstei de 50 de ani, pentru promovarea valorilor românești eterne în Sfânta Eparhie a Râmnicului.
• Premiul „Valeriu Anania” pentru Cartea de Memorialistică – Acad. DINU SĂRARU, Cetăţean de Onoare al Municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru volumul „Râmnicul meu”, ediția 2017. Volumul a apărut cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, la Editura «Praxis» a Arhiepiscopiei Râmnicului.
• Premiul „Al. Cerna Rădulescu” pentru Excelență în Publicistică – Acad. GHEORGHE PĂUN, redactor șef al revistei „Curtea de la Argeș” – un deceniu în slujba cuvântului scris.
• Premiul „Gib I. Mihăescu” pentru Proză – MARIUS NICOLAE CĂRBUNESCU, pentru volumul „Fugarul”, apărut la Editura «Antim Ivireanul» din Râmnicu Vâlcea.
• Premiul „George Ţărnea” pentru Poezie – prof. ION DRĂGHICI pentru volumul „Cer orb”, apărut la Editura «Tipo Moldova» din Iași.
• Premiul „Aurelian Sacerdoțeanu” pentru Istorie – prof. GHEORGHE DANIEL TUDOSOIU, pentru volumul „Ion Mihalache – viața și activitatea politică”, apărut la Editura «Antim Ivireanul» din Râmnicu Vâlcea.
• Premiul „Prof. Dr. Ing. Pompiliu Manea” pentru Carte Științifică – ing. dr. SERGIU ȘTEFAN GORJAN pentru volumul „Evaluarea resurselor genetice de viță de vie în Podgoria Drăgășani”, apărut la Editura «Alma», din Craiova.
• Premiul „Ilie Purcaru” pentru Libertatea Presei – conf. univ. dr. CORNELIU D. ZEANĂ pentru volumul „Jurnalism – o artă efemeră?” apărut la Editura «Laurent», din București.
• Premiul „Mihai Eminescu” pentru valorificarea patrimoniului cultural românesc – prof. CLAUDIU TULUGEA, directorul Muzeului Județean „Aurelian Sacerdoțeanu” Vâlcea, pentru conservarea, protejarea, restaurarea și promovarea patrimoniului muzeal existent, precum și pentru îmbogățirea acestuia.
De amintit și faptul că juriul «Galei Premiilor Anuale Curierul de Vâlcea» a avut, în acest an, următoarea componență: Ioan Barbu – președinte; George Terziu – vicepreședinte; Ion Predescu, Constantin Argeșanu, Passionaria Stoicescu, Florentin Popescu și Vasile Szolga – membri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Caseta redactionala

Preşedinte de Onoare: Ioan Barbu
Director onorific: Lilian ZAMFIROIU
Director general: Sorin Alexandru Barbu
Director general adjunct: Elena Grigorescu
e-mail: office@curierul.ro
Director de Publicitate: Alin Emilian Tudoroiu
e-mail: publicitate@curierul.ro
Redactor Șef (valentinmateescu@curierul.ro):
Valentin Mateescu
Corespondent Germania: Dr. Christian Pelshenke
Tehnoredactor (tehno@curierul.ro):
Mădălin-Alexandru MOJOIU
Redactori de rubrică (redactia@curierul.ro):
Anamaria Constantinescu, Sebastian Iulian Cîrciu, Marius Constantin Ciutacu
Râmnicu Vâlcea, Carol I 19, Vâlcea, 240591, România
Tel.: 0250/73.23.25; 0350/40.17.02;
Fax: 0250/73.23.26; 0350/40.17.03;
www.curierul.ro
www.curieruldevalcea.ro
www.curieruldevalcea.com
ISSN: 1220-9597 / ISSN-L: 1220-9597

Calendar

mai, 2018
L Ma Mi J V S D
« Apr    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031