Cu o „dublă” amicală în compania campioanei Serbiei, „galacticele” pregătesc debutul în Liga Naţională

Handbalistele Clubului Sportiv Oltchim Râmnicu Vâlcea vor disputa în primele zile ale acestei săptămâni ultimele două meciuri amicale din perioada de pregătire. Astăzi şi mâine, Sala Sporturilor din Drobeta Turnu-Severin va găzdui întâlnirile dintre campioana României şi RK Zajecar, campioana Ser­biei. Pentru antrenorii ambelor grupări aceste meciuri sunt extrem de impor­tante în perspectiva consolidării relaţiilor de joc dintre sportive, pe ultima sută de metri înaintea debutului competiţiilor oficiale: Liga Naţională în cazul Oltchi­mului, respectiv turneul preliminar pentru accederea în grupele Ligii Campio­nilor în cazul campioanei Serbiei (22-23 septembrie). Important de remarcat este şi faptul că ambele formaţii au efectuat transferuri importante în perioada intercompetiţională, în loturile celor două campioane naţionale ajungând aproape jumătate dintre handbalistele campioanei Spaniei, Itxako de Navarra.

Cele două meciuri de pregătire dintre Oltchim şi Zajecar sunt programate pentru zilele de marţi, 4 septembrie (începând cu ora 19.00), respectiv mier­curi, 5 septembrie (tot de la ora 19.00). Cu prilejul acestor jocuri, pentru cam­pi­oana României vor reveni pe teren două handbaliste care s-au accidentat uşor pe parcursul turneului din Ungaria: Alexandrina Barbosa şi Marija Jovanovic.

Oltchim şi-a amânat prima partidă din Liga Naţională

Federaţia Română de Handbal a stabilit ca startul noului sezon compe­tiţional al campionatului intern să se producă joi, 6 septembrie. Însă, datorită meciurilor de pregătire programate la Drobeta Turnu-Severin, conducerea clu­bu­lui Oltchim s-a văzut nevoită să solicite o amânare de câteva zile a primei etape. Astfel, partida din prima rundă, programată joi la Zalău, împotriva hand­balistelor pregătite de tehni­cia­nul Gheorghe Tadici, a fost amânată pentru data de 12 septembrie. În aceste con­diţii, primul meci pe care îl vor disputa „chi­mis­tele” în noua stagiune va fi cel din eta­pa a II-a (programat duminică, 9 septem­brie), atunci când, la Râmnicu Vâlcea, ele le vor întâlni pe sportivele de la HCM Roman. În etapa a III-a a Ligii Naţionale, Olt­chim va înfrunta o „echipă surpriză”, apărută de numai câteva zile în campionatul intern. Datorită retragerii nou-promovatei Terom Z Iaşi din campionatul intern, FRH a decis să introducă în această întrecere echipa naţională de junioare a României, în componenţa căreia se află şi vâlceanca Nicoleta Safta.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Caseta redactionala

Preşedinte de Onoare: Ioan Barbu
Director onorific: Lilian ZAMFIROIU
Director general: Sorin Alexandru Barbu
Director general adjunct: Elena Grigorescu
e-mail: office@curierul.ro
Director de Publicitate: Alin Emilian Tudoroiu
e-mail: publicitate@curierul.ro
Redactor Șef (valentinmateescu@curierul.ro):
Valentin Mateescu
Corespondent Germania: Dr. Christian Pelshenke
Tehnoredactor (tehno@curierul.ro):
Mădălin-Alexandru MOJOIU
Redactori de rubrică (redactia@curierul.ro):
Anamaria Constantinescu, Sebastian Iulian Cîrciu, Marius Constantin Ciutacu
Râmnicu Vâlcea, Carol I 19, Vâlcea, 240591, România
Tel.: 0250/73.23.25; 0350/40.17.02;
Fax: 0250/73.23.26; 0350/40.17.03;
www.curierul.ro
www.curieruldevalcea.ro
www.curieruldevalcea.com
ISSN: 1220-9597 / ISSN-L: 1220-9597

Calendar

mai, 2018
L Ma Mi J V S D
« Apr    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031