COMUNICAT DE PRESĂ „Alternative learning: Movies” (ALeMo) – favorizarea incluziunii sociale prin intermediul artei cinematografice

Drăgășani, iunie 2018

COMUNICAT DE PRESĂ

,,Alternative learning: Movies” (ALeMo) – favorizarea incluziunii sociale prin intermediul artei cinematografice.

Proiect „Cofinanțat din Programul Erasmus+ al Uniunii Europene”.

În perioada 01-10-2017 / 30-06-2018 s-au desfășurat activitățile proiectului  ,,Alternative learning: Movies” (ALeMo),  contract nr: 2017-2-RO01-KA105-037558, finanțat de către Uniunea Europeană prin programul Erasmus+.

30 de tineri din 5 organizații europene: AddArt MKO – Grecia; ICSE & Co.  (International Center  ForSouthern Europe) – Italia; EPEKA  Association, Soc. Ent. (Scientific and Research Association for Art, Cultural and Educational Programmes and Technology) – Slovenia;  AJ INTERCAMBIA (Asociacion Juvenil Intercambia) – Spania, sub coordonarea Organizației Pro Dezvoltare DACIA (APDD) România, s-au reunit pentru 8 zile (17-24 martie 2018),  în stațiunea Căciulata Județul Vâlcea în cadrul mobilității ALeMo, având drept scop promovarea incluziunii sociale și lupta împotriva discriminării de orice natură. Acțiunea s-a concretizat prin realizarea filmului AleMo în care tinerii participanți au fost pe rând actori, regizori și scenariști.

Premiera filmului ALeMo, a avut loc în data de 23 martie, în fața unui public format din 126 spectatori.

Filmul poate fi vizionat inclusiv online, pe site-ul  organizației APDD, precum și pe pagina de Facebook APDD. Mesajul transmis: ,,Non-discriminare, Toleranță, Prietenie, Incluziune și Cooperare”.

Informații proiect: http://www.apdd.ro , e-mail: apddacia@yahoo.com

Președinte APDD,

Cătălin Arapalea – manager proiect