Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

22 mai 2019

Comunicat de presă: Alianța Familiilor din România solicită voluntari pentru referendumul din 7 octombrie


Senatul României a adoptat, pe 11 septembrie, cu un vot de 107 la 13, amendamentul la articolul 48 care prevede înscrierea în Constituția României a căsătoriei între un bărbat și o femeie. Referendumul va avea loc duminică, 7 octombrie. Avem la dispoziție doar câteva săptămâni să mobilizam publicul din România și din afara țării să se prezinte la vot. E nevoie de cel puțin 30% din întregul electorat român să se prezinte la vot pentru ca amendamentul să fie adoptat. Conform datelor oficiale, în întreaga lume sunt aproximativ 18 milioane de cetățeni români cu drept de vot, adică persoane care locuiesc în Romania ori în afara României, au peste 18 ani și dețin un buletin de identitate ori pașaport românesc valabil, și un cod numeric personal. Românii ori cetățenii români care nu îndeplinesc aceste condiții nu pot vota.
Concret, deci, e nevoie ca cel puțin 5,4 milioane de cetățeni să se prezinte la referendum și să voteze. Dacă luăm în calcul că 10% din voturi ar putea fi anulate din diferite motive, e necesar ca aproape 6 milioane de cetățeni să se prezinte la vot. Am ajuns la ultima sută de metri și se impune să ne continuăm alergarea cu toată convingerea, perseverența și determinarea până la capăt. Lucrul acesta e posibil, dar avem nevoie de mobilizare. Începând chiar de astăzi sugerăm tuturor cetățenilor să facă din referendum preocuparea lor principală zilnică și subiectul lor principal în discuțiile cu cei din familie, biserici, parohii, orașe, comune etc. Să-și încurajeze prietenii, colegii și pe toți ai lor să voteze.

Implicarea Alianței Familiilor din România

AFR va tipări un milion de fluturași pe care îi va distribui în spațiul public în ultimele două săptămâni de campanie. Vă rugăm să vă exercitați drepturile constituționale și să ne ajutați la distribuirea lor. Ne-am pregătit din timp și deja avem 32 de centre de distribuire a fluturașilor în toată România. În săptămâna care urmează, fluturașii vor fi trimiși către aceste centre de distribuire, iar în fiecare centru să se formeze echipe care să distribuie fluturașii. Fiecare centru are un lider. Avem nevoie de voluntari care să ajute la distribuirea fluturașilor în spațiul public și peste tot unde este permis de lege: în spațiul public, la birou, în biserici, la vecini etc.
Avem nevoie de mult mai mulți voluntari. Cei interesați să ajute ca voluntari sunt rugați să ne la adresa: office@alianta-familiilor.ro. Avem nevoie de numele dvs. întreg; orașul în care locuiți; numărul de telefon pentru a vă putea contacta în timp util. Important: avem nevoie de toate aceste informații. Dacă una din ele lipsește nu vă vom putea contacta și, deci, folosi.
Important: datorită numărului mare de mesaje, nu putem răspunde individual fiecărui voluntar care ne scrie, dar confirmăm primirea mesajelor dvs. Pe parcursul campaniei, vom angaja o secretară, care se va ocupa în mod special de voluntari și vă asigurăm că fiecare voluntar va fi inclus în campanie. Săptămâna viitoare vă vom oferi datele de contact ale secretarei. De asemenea, vom transmite secretarei contactele fiecărui voluntar.
Pentru familie, căsătorie și viitorul copiilor noștri și al României, veniți la vot, duminică, 7 octombrie 2018!

Comentarii

mesaj(e)

Alte articole de la Comunicate