Go to ...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea on YouTubeRSS Feed

21 august 2018

Ciocnirea „titanilor”: Tadici vs. Voina


• Oltchim a învins în această seară finalista Cupei EHF, HC Zalău

După numai o zi de la dureroasa înfrângere suferită în faţa Universităţii Jolidon Cluj, handbalistele de la Oltchim au reuşit să îşi revină din şoc (nu înregistraseră niciun eşec în aproape optzeci de meciuri), ele dovedind din plin că merită din nou să fie campioane naţionale, chiar în faţa unei rivale ce încerca să speculeze „conul de umbră” pe care îl traversau. Duelul dintre cele mai „longevive” echipe româneşti din acest sezon al cupelor europene (Oltchimul s-a oprit în faza semifinalelor Ligii Campionilor, în timp ce HC Zalău va disputa în dublă manşă finala Cupei Federaţiei Europene de Handbal împotriva rusoaicelor de la Lada Togliatti) a fost unul din care au ieşit destul de multe „scântei”, Gheorghe Tadici, vulcanicul antrenor al gazdelor, fiind cel care a dat „tonul”.

Startul partidei a fost favorabil sportivelor pregătite de Radu Voina, Valentina Elisei & Co. ducând Oltchimul în avantaj: 5-2 (minutul 6) şi 7-5 (minutul 11). Dar, cum gazdele s-au apropiat după primul sfert de oră al jocului „ameninţător” de vâlcence, acestea, cu nefericitul meci de la Cluj aflat încă foarte proaspăt în memorie, au început să „sufle” şi-n iaurt, Băbeanu şi Ozel aducând din nou un avantaj ceva mai liniştitor în tabăra campioanei, 10-6 (minutul 22). Însă, graţie jocului foarte precis reuşit de sălăjence pe finalul primei părţi în faza ofensivă, echipa ardeleană a intrat la „cabine” cu un dezavantaj de numai două goluri, Oltchimul conducând cu 13-11.
 

Gheorghe Tadici şi Talida Tolnai, vedetele părţii secunde
 

Repriza a doua a început cum nu se putea mai prost pentru Oltchim, fosta „chimistă” Gabriela Szucs reuşind să restabilească egalitatea (14-14, minutul 35). Următoarele cinci-şase minute au constituit punctul culminant al partidei, ambele formaţii aflându-se rând pe rând în avantaj. Talida Tolnai, portăriţa Oltchimului a reuşit în acest interval de timp câteva intervenţii extraordinare, cele trei-patru goluri „ca şi făcute” pe care aceasta le-a parat menţinând campioanele „în cărţi” pentru o victorie. Exasperat de „cascada” ratărilor venite din partea elevelor sale, tehnicianul Gheorghe Tadici şi-a ieşit complet „din pepeni”, vociferările şi acuzele îndreptate nejustificat asupra celor două arbitre aducându-i avertismentul cu cartonaş roşu. Însă, chiar dacă vulcanicul lor antrenor a fost trimis în tribune, handbalistele din Zalău nu s-au pierdut cu firea, ele reuşind să fie în continuare o „nucă” greu de spart pentru vâlcence. Ajutate de aceeaşi Talida Tolnai, aflată într-o formă de zile mari, campioanele României au reuşit abia în minutul 51 să revină în avantaj, 21-20. Chiar dacă jucătoarele gazdă nu au renunţat la luptă nici în ultimul minut, valoarea deosebită a handbalistelor Oltchimului a făcut ca „soarta” partidei să fie pecetluită, „galacticele” impunându-se cu scorul final de 24 la 22. Cele mai bune marcatoare ale meciului au fost Valentina Elisei şi Ekaterina Vetkova (cu 7, respectiv 4 goluri) pentru Oltchim, în timp ce din tabăra gazdelor s-au făcut remarcate handbaliste precum Szucs sau Ciuciulete (cu 8, respectiv 6 transformări).
 

„În condiţiile acestea o să ne bată şi Japonia”
 

La finele partidei, Gheorghe Tadici, antrenorul celor de la HC Zalău a continuat să fie extrem de virulent la adresa celor două arbitre, considerând că doar modul în care a fost condus acest meci a decis echipa învingătoare. El a declarat următoarele: „Sunt puţine lucruri de spus despre acest joc, mai ales despre un cuplu de arbitre care, culmea se duc şi la Olimpiadă, pot să fluiere după două regulamente, cel puţin pe faza de apărare. Am primit cartonaş roşu pentru simplul fapt că m-a strigat cineva din tribună, iar eu m-am întors şi am răspuns. Este inadmisibil aşa ceva!” (…) „Cel mai mult îmi pare rău de munca fetelor şi de dezamăgirile pe care le provoacă nişte arbitri. Probabil de aceea avem şi rezultatele de la echipa naţională, pentru acolo nu ne face nimeni niciun serviciu. În condiţiile acestea o să ne bată şi Japonia!”.


„Turneul” continuă


Pentru handbalistele pregătite de Radu Voina această săptămână reprezintă un adevărat „turneu” prin Ardeal. Astfel, pe lângă cele două jocuri disputate împotriva formaţiilor Universitatea Jolidon Cluj şi HC Zalău, „chimistele” vor mai evolua şi sâmbătă într-o nouă partidă. De această dată, Oltchimul va ajunge în judeţul Maramureş, acolo unde o va întâlni pe HCM Baia Mare. Postul de televiziune sportivă DigiSport2 va transmite în direct acest eveniment, fluierul de start fiind programat pentru ora 12.00.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)