Chimistele revin de la mare

Oltchim_Mamaia1Primul cantonament susţinut de sportivele de la CS Oltchim s-a încheiat ieri. Handbalistele s-au pregătit intens în ultimele şapte-opt zile pe litoralul Mării Negre (mai exact în perioada 11-18 iulie), astăzi fiind programată revenirea în Râmnicu Vâlcea. Ele au încheiat astfel o peri­oadă destul de solicitantă, în care au trebuit să se reobişnuiască cu efor­turile fizice susţinute. De altfel, dane­zul de pe banca tehnică a Oltchimului pare să fie adeptul unei pregătiri fizice foare riguroase. Ne putem aminti că, încă din prima zi de antrenor la Olt­chim, el a propus proba de rezistenţă (3.000 de metri plat), Ramona Farcău încheind atunci cu „emoţii” cursa des­fă­şurată pe pista de atletism a sta­dio­nului „Municipal”. Fetele de la Oltchim nu au scăpat nici în staţiunea Mamaia de antrenamen­tele fizice foarte solici­tante, ele având în program, în fiecare dimineaţă, de parcurs un traseu cu o lungime totală de peste zece kilometri, chiar pe ţărmul Mării Negre.

După revenirea în Râmnicu Vâlcea, handbalistele vor continua pregătirile fizice şi tactice, urmând să oscileze pe deja cunoscutul „traseu” Sala Sporturilor – Stadionul Municipal. Deşi ar fi avut ocazia, noul antrenor principal al „galacticelor” de la Vâlcea (danezul Jakob Vestergaard) a preferat să îşi menţină sportivele „cantonate” în propriul fief decât să aleagă un stagiu de pregătire peste hotare. Explicaţia pentru această decizie este una foarte simplă: din lotul Oltchimului lipsesc nu mai puţin de şase sportive extrem de valoroase, toate fiind ocupate cu pregătirea Jocurilor Olimpice alături de naţio­nalele lor. Astfel, chiar dacă naţionala României a ratat calificarea pentru cel mai important eveniment sportiv al anului 2012, Liga Naţională de handbal feminin va avea totuşi şase reprezentante la Londra: munte­ne­grencele Katarina Bulatovic şi Marija Jovanovic, franţuzoaicele Alli­son Pineau şi Amandine Leynaud, spa­niola Silvia Navarro, dar şi rusoa­i­ca Ekaterina Vetkova.

Szabella Cup – primul turneu de pregătire pentru vâlcence

Cele şase straniere din lotul Olt­chi­mului vor susţine primele antre­na­mente alături de celelalte componente din lotul echipei lor de club (pentru patru dintre ele putem spune chiar noua echipă de club) abia după data de 12 august, atunci când Jocurile Olim­pice se vor încheia. Până la relua­rea campionatului în Liga Naţională feminină şi ulterior a debutului în grupele Ligii Campionilor, handba­lis­tele de la Oltchim vor avea o primă ocazie de a-şi măsura forţele cu alte nume grele din handbalul feminin euro­pean cu prilejul tradiţionalei com­pe­tiţii amicale din perioada estivală, organizată în Ungaria, Szabella Cup. Turneul din ţara vecină se va desfă­şura în perioada 25-26 august, iar cele şase formaţii care şi-au asigurat deja un loc pe tabloul de start sunt: Rail Cargo (Ungaria – reprezentanta gaz­delor); Buducnost Podgorica (Mun­te­negru – câştigătoarea ultimei ediţii a Ligii Campionilor); Hypo Viena (Aus­tria); Krim Mercator Ljubljana (Slove­nia); Rostov Don (Rusia) şi, evident, CS Oltchim Râmnicu Vâlcea. Intere­sant de remarcat este şi faptul că, încă de la acest turneu, campioanele Ro­mâ­niei ar putea „lua pulsul” cam­pi­oa­nelor Austriei; Oltchim şi Hypo fiind ad­versare în Grupa A din cadrul grupelor Ligii Campionilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Caseta redactionala

Preşedinte de Onoare: Ioan Barbu
Director onorific: Lilian ZAMFIROIU
Director general: Sorin Alexandru Barbu
Director general adjunct: Elena Grigorescu
e-mail: office@curierul.ro
Director de Publicitate: Alin Emilian Tudoroiu
e-mail: publicitate@curierul.ro
Redactor Șef (valentinmateescu@curierul.ro):
Valentin Mateescu
Corespondent Germania: Dr. Christian Pelshenke
Tehnoredactor (tehno@curierul.ro):
Mădălin-Alexandru MOJOIU
Redactori de rubrică (redactia@curierul.ro):
Anamaria Constantinescu, Sebastian Iulian Cîrciu, Marius Constantin Ciutacu
Râmnicu Vâlcea, Carol I 19, Vâlcea, 240591, România
Tel.: 0250/73.23.25; 0350/40.17.02;
Fax: 0250/73.23.26; 0350/40.17.03;
www.curierul.ro
www.curieruldevalcea.ro
www.curieruldevalcea.com
ISSN: 1220-9597 / ISSN-L: 1220-9597

Calendar

iunie, 2018
L Ma Mi J V S D
« Mai    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930