Ceasul rău

Necunoscuții l-au lăsat fără bani

Poliţiştii din Lădeşti au fost sesi­zaţi de un cetățean  din localitate, cu privire la faptul că persoane necunos­cute au pătruns în locuinţa sa şi i-au sustras o sumă mare de bani. Cu ocazia cercetării locului faptei s-a constatat că autorii faptei au pătruns în locuinţa părţii vătămate şi dintr-un sertar de la o maşină de cusut, au sustras suma de 41.600 lei. Poliţiştii au deschis un dosar penal şi efec­tu­ează cercetări şi investigaţii în vede­rea identificării şi tragerii la răspun­dere penală a autorilor.

Accident cu un mort pe DN 7

Duminică dimineaţa, la ora 05.05, pe DN 7, în localitatea Călimăneşti, la km. 189+500 m, s-a produs un acci­dent rutier grav, soldat cu decesul unei persoane. Este vorba de un tâ­năr  de 25 de ani, din localitate, care aflându-se la volanul unui autoturism, marca Dacia Solenţa, la ieşirea din parcarea unui popas turistic, nu a acordat prioritate unui autotir, care circula din direcţia Sibiu către Râmnicu Vâlcea, intrând în coliziune frontală cu acesta. În urma impactului a rezultat decesul șoferului Daciei.

Prins transportând colaci de cablu din cupru

În urma unei acţiuni preventive în zona centrelor de colectare a deşeu­rilor feroase şi neferoase, poliţiştii din Băbeni l-au identificat pe un tânăr de 21 de ani, din localitate, care transporta într-un sac, cu intenţia de a comercializa la centrul de colectare, şase colaci de cablu electric cu miez de cupru, în greutate de 10,9 kg, des­pre care a declarat că le-a dezgropat din zona balastierei din satul Cre­me­nari, comuna Galicea, unitate deza­fec­tată în urmă cu mai mulţi ani. Cablurile electrice au fost ridicate de poliţişti în vederea verificării prove­nienţei, urmând ca faţă de suspect să fie dispuse măsuri legale, în funcţie de rezultatul verificărilor.

Viteza și alcoolul, în atenția Poliției Rutiere

Pentru asigurarea şi menţinerea siguranţei rutiere pe principalele ar­tere din  judeţul Vâlcea, poliţiştii rutieri s-au aflat în trafic în vederea pre­ve­nirii accidentelor rutiere produse da­torită excesului de viteză, traversă­ri­lor neregulamentare dar şi conducerii autovehiculelor sub influenţa băutu­rilor alcoolice. Având în vedere mani­festările cultural religioase din peri­oa­da 13-15.08.2011, pe raza munici­piului Râmnicu Vâlcea, între orele 17.00-01.00 efectivele de poliţie ru­tieră din cadrul Serviciului  Rutier Vâlcea precum şi cele de ordine pu­blică din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea şi de la posturile de poliţie comunale arondate acesteia, au organizat şi desfăşurat  acţiuni preventiv-reactive în sistem integrat, în zonele cu risc accidentogen din zona de competenţă. Au fost orga­ni­zate patru inele de control la intrarea în municipiul Rm. Vâlcea în punctele: Budeşti, Bujoreni, Mihăeşti şi Pău­şeşti-Măglaşi, prilej cu care condu­că­torii auto şi pietonii aflaţi în trafic au primit materiale informativ preventive pe principalele cauze generatoare de accidente rutiere: viteza şi traver­sarea neregulamentară. În cadrul  activităţilor desfăşurate au fost aplicate 285 sancţiuni contraven­ţionale la regimul circulaţiei rutiere, au fost reţinute 2 certificate de înma­triculare şi 3 permise de conducere (2 pentru depăşirea regimului legal de viteză cu peste 50km/h şi unul pentru depăşire neregulamentară),  fiind  distribuite  participanţilor la trafic pes­te 500 de fly-ere .

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Caseta redactionala

Preşedinte de Onoare: Ioan Barbu
Director onorific: Lilian ZAMFIROIU
Director general: Sorin Alexandru Barbu
Director general adjunct: Elena Grigorescu
e-mail: office@curierul.ro
Director de Publicitate: Alin Emilian Tudoroiu
e-mail: publicitate@curierul.ro
Redactor Șef (valentinmateescu@curierul.ro):
Valentin Mateescu
Corespondent Germania: Dr. Christian Pelshenke
Tehnoredactor (tehno@curierul.ro):
Mădălin-Alexandru MOJOIU
Redactori de rubrică (redactia@curierul.ro):
Anamaria Constantinescu, Sebastian Iulian Cîrciu, Marius Constantin Ciutacu
Râmnicu Vâlcea, Carol I 19, Vâlcea, 240591, România
Tel.: 0250/73.23.25; 0350/40.17.02;
Fax: 0250/73.23.26; 0350/40.17.03;
www.curierul.ro
www.curieruldevalcea.ro
www.curieruldevalcea.com
ISSN: 1220-9597 / ISSN-L: 1220-9597

Calendar

iunie, 2018
L Ma Mi J V S D
« Mai    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930