Caravana Campaniei „Aripi frânte”, prezentă la Vâlcea

Pe 20 septembrie, la sediul Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, a fost organizat un eveniment de informare, conştientizare şi sensibilizare cu privire la fenomenul violenţei în familie, la care, alături de Asociația Necuvinte și Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea, au participat subprefectul Aurora Gherghina, Mihaela Andreianu – consilier județean și președinta OFL Vâlcea, Elena Micuț – șefa Serviciului Probațiune. Alături de aceste persoane au mai fost prezenți reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Vâlcea, Direcției Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea, Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, precum și ai ONG-urilor.
Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul campaniei „Aripi Frânte”, lansat la data de 1 iulie 2016, de către Asociaţia Necuvinte, în colaborare cu Poliţia Română. La această întâlnire s-au purtat dezbateri, discuții interactive și constructive între reprezentanții Inspectoratului de Poliție Judeţean Vâlcea, ai asociaţiei iniţiatoare şi ceilalţi participanţi, pentru reducerea acestui tip de violență.

Mesajul Poliției Române

După încheierea evenimentului la care facem referire, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea au oferit mai multe informații prin intermediul unui comunicat de presă.
„Din discuțiile purtate în timpul acestui eveniment, reprezentanții IPJ Vâlcea au transmis participanților faptul că încălcările ordinelor de protecție au început să fie pedepsite mai drastic ca practică generalizată, existând din ce în ce mai multe cazuri în care împotriva agresorului care încalcă prevederile unui ordin de protecție să fie emise mandate de reținere și arestare. (…) De asemenea, în perioada imediat următoare, va urma o nouă distribuție de materiale preventive, parte din campania națională, punându-se accent pe mediul rural. Violenţa în familie este un fenomen social complex, iar în acest domeniu poliţia acţionează pe următoarele paliere: prevenţie, monitorizare şi combatere. Este important ca astfel de fapte să fie sesizate poliţiei pentru a putea fi luate măsuri faţă de agresor şi pentru a ajuta victima să iasă dintr-o relaţie de tip abuziv”, a fost mesajul transmis de oamenii legii.

Unde puteți viziona filmul documentar?

Pentru persoanele interesate de vizionarea filmului despre care s-a discutat în cadrul întâlnirii de la Biblioteca Județeană Vâlcea, polițiștii vâlceni vin cu o informație foarte importantă. Documentarul „Aripi Frânte”, care prezintă situaţia victimelor violenţei domestice din România ce nu au solicitat nimănui ajutorul, poate fi vizionat la următoarea adresă: https://www.youtube.com/embed/MSIevNsnvtE.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Caseta redactionala

Preşedinte de Onoare: Ioan Barbu
Director onorific: Lilian ZAMFIROIU
Director general: Sorin Alexandru Barbu
Director general adjunct: Elena Grigorescu
e-mail: office@curierul.ro
Director de Publicitate: Alin Emilian Tudoroiu
e-mail: publicitate@curierul.ro
Redactor Șef (valentinmateescu@curierul.ro):
Valentin Mateescu
Corespondent Germania: Dr. Christian Pelshenke
Tehnoredactor (tehno@curierul.ro):
Mădălin-Alexandru MOJOIU
Redactori de rubrică (redactia@curierul.ro):
Anamaria Constantinescu, Sebastian Iulian Cîrciu, Marius Constantin Ciutacu
Râmnicu Vâlcea, Carol I 19, Vâlcea, 240591, România
Tel.: 0250/73.23.25; 0350/40.17.02;
Fax: 0250/73.23.26; 0350/40.17.03;
www.curierul.ro
www.curieruldevalcea.ro
www.curieruldevalcea.com
ISSN: 1220-9597 / ISSN-L: 1220-9597

Floraria Alex

Calendar

iulie, 2018
L Ma Mi J V S D
« Iun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031