Go to ...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea on YouTubeRSS Feed

19 august 2018

Au debutat cu gol în tricoul Oltchimului


• Alexandrina Barbosa şi Eliza Buceschi au înscris astăzi primele lor goluri pentru campioana României

Sportivele pregătite de antrenorii danezi Jakob Vestergaard şi Mette Klit au susţinut astăzi un meci de pregătire în compania formaţiei SCM Craiova. Această partidă a fost chiar prima disputată în cele aproape trei săptămâni trecute de la reunirea lotului. Dacă până în momentul de faţă antrenamentele „chimistelor” s-au axat cu precădere pe partea fizică (mai ales în timpul cantonamentului desfăşurat în staţiunea Mamaia), de această dată, vâlcencele au avut şansa de a-şi testa forţele şi omogenitatea echipei în faţa unui adversar adevărat, chiar unul care activează pe prima „scenă” a handbalului feminin românesc.

Deşi s-a disputat într-o perioadă de vacanţă, partida dintre CS Oltchim şi SCM Craiova a stârnit un interes deosebit pentru un meci amical în rândul fanilor vâlceni, aceştia fiind prezenţi într-un număr destul de mare în tribunele Sălii Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea – aproximativ 300-400. Mai mult decât atât, handbalistele Oltchimului au fost încurajate pe întreaga durată a partidei şi de câteva zeci de membri ai Brigăzii Zăvoi, „înarmaţi” cu tot arsenalul specific meciurilor fierbinţi din Liga Campionilor: tobe, steaguri, fulare. Pentru noile nume sosite în tabăra Oltchimului în acestă perioadă intercompetiţională şi prezente la Vâlcea cu prilejul meciului amical de astăzi (cei doi antrenori danezi, Alexandrina Barbosa şi Eliza Buceschi), partida a reprezentat prima interacţiune cu suporterii, aceştia din urmă dovedindu-se foarte prietenoşi, îndrăgostindu-se la prima vedere de portugheza Alexandrina Barbosa, alintând-o în repetate rânduri cu apelativul „Sandy”. Nici sportivele din „vechea gardă”, accidentate „la datorie” nu au fost uitate – Cristina Neagu şi Patricia Vizitiu (prezente în tribune) primindu-şi binemeritatele ovaţii din partea fanilor.

Un meci sub semnul echilibrului

Absenţa mai multor handbaliste de mare valoare din lotul Oltchimului s-a făcut pe deplin simţită în teren, tehnicianul danez fiind nevoit să folosească un „artificiu” foarte interesant (anunţat de altfel în conferinţa de presă de ieri). Profitând de forma fizică foarte bună în care se află antrenoarea secundă Steluţa Luca, antrenorul Jakob Vestergaard i-a oferit şansa de a intra pe teren şi de a evolua din nou alături de unele dintre fostele sale colege. „Chimistele” au început mult mai bine partida, diferenţa de scor ajungând după nici zece minute la cinci goluri (7-2). Însă, nici doljencele nu s-au lăsat mai prejos, ele oferind o replică destul de solidă în următorul sfert de oră, apropiindu-se la numai o singură „lungime” (13-12). Totuşi, diferenţa de valoare, dar mai ales de experienţă dintre componentele celor două loturi şi-a spus cuvântul pe finalul primului act, vâlcencele intrând la cabine cu un avantaj de patru goluri (19-15).

Nici în repriza secundă situaţia nu s-a schimbat prea mult. Chiar dacă au oferit senzaţia că oricând ar avea nevoie ar putea apăsa „pedala de acceleraţie”, lăsând astfel în urmă incomodul adversar, „chimistele” au menţinut doar avantajul creat în prima parte ( acela de patru-cinci goluri), partida încheindu-se cu scorul de 29-25, în favoarea Oltchimului. Interesant de remarcat a fost faptul că, deşi meciul a fost unul de pregătire, întâlnirea a avut „nerv” – spre deliciul publicului, handbalistele ambelor formaţii punând „osul” în dese rânduri.

Cea mai bună marcatoare pentru campioana României a fost de departe Alexandrina Barbosa, lusitana reuşind nu mai puţin de 11 goluri. S-au mai evidenţiat Iulia Curea cu 4 reuşite, dar şi Iulia Managarova, Daniela Băbeanu sau Adriana Nechita – fiecare cu câte trei goluri. De asemenea, s-a făcut remarcată şi Eliza Buceschi – o sportivă de numai 19 ani de mare perspectivă, venită de la HCM Baia Mare – aceasta reuşind să înscrie astăzi primul ei gol pentru Oltchim.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)