Acţiunile PCC SE şi Carlson Ventures sunt de natură să alunge partenerii Oltchim, ducând la distrugerea combinatului

oltchimComunicatul PCC SE, prin care acţio­narul minoritar anunţă formaliza­rea acţiunii concertate cu fondul de investiţii Carlson cu privire la Oltchim, arată disconfortul major pe care PCC îl are în momentul de faţă, ca urmare a creşterii gradului de funcţionare a combinatului în primele două tri­mestre ale acestui an, comparativ cu 2010. Por­nirea primei instalaţii de pe­tro­chi­mie de pe platforma Arpechim Piteşti, pre­cum şi creşterea cu 96% a vânză­rilor înregistrate în primele două tri­mes­­tre sunt semne clare ale revenirii Olt­­chim, date care contrazic fla­grant es­ti­­mările acţionarului mino­ritar PCC SE.

Oltchim este o companie care are parteneri tradiţionali de zeci de ani, iar campania lansată recent de PCC împreună cu fondul de investiţii Carlson este de natură să îngrijoreze partenerii Oltchim, intenţia celor doi acţionari minoritari fiind una evidentă de a slăbi piaţa pe care Oltchim o are în acest moment la produsele sale. În acest sens, Oltchim reclamă o atitu­dine fermă din partea autorităţilor res­ponsabile şi cere o analiză imediată asupra practicilor neconcurenţiale şi netransparente ale celor doi acţionari minoritari care induc opiniei publice şi mediului economic ideea unei pre­luări iminente a Oltchim.

Considerăm că aceste practici se înscriu într-un lung şir de acţiuni intreprinse de PCC în ultimii trei ani de zile cu scopul de a prejudicia imaginea companiei, de a-i afecta relaţia cu investitorii şi de a-i scădea valoarea de piaţă pentru asigurarea unei preluări cât mai facile. Contrar strategiei PCC SE de a limita şi a obstrucţiona activitatea Oltchim, ma­na­gementul Oltchim este determinat să extindă activitatea de producţie a companiei, mai ales în ceea ce pri­veşte produsele a căror piaţă este în creştere.

Asigurăm toţi partenerii noştri că Oltchim are capacitatea de a-şi res­pecta toate contractele încheiate şi de asemenea că poate oferi cantităţi suplimentare de produse, întrucât activitatea Oltchim este în plină creştere.

Avem încredere că procesul de privatizare se va face cu respectarea tuturor procedurilor Uniunii Europene şi că, în final, Oltchim va avea parte de investitori serioşi, bine intenţionaţi şi care vor continua activitatea între­prin­derii, nicidecum stoparea şi dis­tru­­gerea acesteia, după cum inten­ţio­nează acţionarul minoritar PCC SE.

Biroul de presă Oltchim SA

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Caseta redactionala

Preşedinte de Onoare: Ioan Barbu
Director onorific: Lilian ZAMFIROIU
Director general: Sorin Alexandru Barbu
Director general adjunct: Elena Grigorescu
e-mail: office@curierul.ro
Director de Publicitate: Alin Emilian Tudoroiu
e-mail: publicitate@curierul.ro
Redactor Șef (valentinmateescu@curierul.ro):
Valentin Mateescu
Corespondent Germania: Dr. Christian Pelshenke
Tehnoredactor (tehno@curierul.ro):
Mădălin-Alexandru MOJOIU
Redactori de rubrică (redactia@curierul.ro):
Anamaria Constantinescu, Sebastian Iulian Cîrciu, Marius Constantin Ciutacu
Râmnicu Vâlcea, Carol I 19, Vâlcea, 240591, România
Tel.: 0250/73.23.25; 0350/40.17.02;
Fax: 0250/73.23.26; 0350/40.17.03;
www.curierul.ro
www.curieruldevalcea.ro
www.curieruldevalcea.com
ISSN: 1220-9597 / ISSN-L: 1220-9597

Calendar

iunie, 2018
L Ma Mi J V S D
« Mai    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930