Go to ...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea on YouTubeRSS Feed

19 august 2018

19 februarie, termen de arondare a străzilor pentru clasa pregătitoare şi clasa I


ene-gabriela2În legătură cu subiectul legat de clasa pregătitoare şi clasa I, am soli­ci­tat mai multe lămuriri, inspectorului ge­ne­ral al Inspectoratului Şcolar Jude­ţean Vâlcea, Gabriela Ene (foto), care ne-a de­­clarat: „Noi am declanşat deja pro­­­ce­dura de recenzare a copiilor pentru clasa pregătitoare şi pentru clasa I. La nivelul municipiului Rm. Vâl­cea, îm­preu­nă cu Primăria Râmni­cu­lui, am reu­­şit să facem toate demer­su­rile pen­tru a avea arondarea stră­zilor pe fie­care şcoală în parte. Am afişat deja pe site prima variantă, pentru ca directorii unităţilor şcolare să vină cu even­tua­le­l­e corecturi şi de comun acord cu aceş­­tia să rezolvăm probleme, dacă este cazul. Cred, că la ora actuală, avem absolut toate ga­ran­ţiile că sunt împărţite corect străzile pentru fiecare unitate şcolară. La data de 19 fe­brua­rie, vom avea finalizat re­cen­să­mân­­tul şi vom putea să dema­răm toa­te pro­ce­durile pentru a putea face o înscriere în termen a copiilor. Pe 5 mar­tie, încep, deja, înscrierea aces­to­ra pentru clasa pregătitoare şi pentru clasa I.”

De asemenea, inspectorul general a vorbit şi despre linia telefonică deschisă special, pentru lămurirea părinţilor în legătură cu această problemă: „Să ştiţi că nu au fost foarte multe apeluri, probabil datorită presei, care a scris foarte mult despre acest lucru. N-au fost decât 50 de apeluri, de când s-a dat drumul acestui post. În afară de asta, de 3 zile, postul tele­fonic putea să dea informaţii şi despre şcolile închise, dar noi exact de 3 zile nu mai avem nici o şcoală închisă. Dar probabil că părinţii au putut să afle acest lucru şi de la telefonul respectiv. Informaţiile solicitate au fost, în primul rând, arondarea, apoi, dacă este obligatoriu înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, dacă noi am hotărât ce şcoli vor avea şi câte clase pregă­ti­toare vor fi pentru fiecare şcoală în parte. În mare, noi avem hotărâte şco­lile care au clase pregătitoare. Numărul claselor pregătitoare îl vom finaliza după ce se termină recensă­mântul. Au fost şi părinţi, din străi­nătate, care au întrebat ce se întâmplă cu copii care sunt acolo, dacă ratează această înscriere, ce se întâmplă? Răspunsul este că perioada va fi prelungită şi nu există nici un risc ca ei să rămână neînscrişi la clasa pregă­titoare. Nu există un ultim termen, există oameni care nu vin acum în ţară, poate s-au gândit că e mai important să vadă, mai întâi, despre ce este vorba şi apoi după cei lasă pe primii să intre la înscrieri, să vină să vadă rezultatul înscrierilor respective.

Linia telefonică va funcţia în continuare, nu avem un termen limită pentru acest lucru. În momentul în care finalizăm cu clasa pregătitoare şi cu clasa I, exact cum s-a utilizat în perioada aceasta, putem s-o utilizăm apoi pentru alte informaţii.”

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)