Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

filme porno
filme online
xnxx
xxnx
xxnxx
xxnxnxx

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

22 octombrie 2018

10 ani de SMURD la Vâlcea și locul I pe țară


Pe data de 26 septembrie, conducerea ISU Vâlcea, prin lt.col. Dan Pascaru, a marcat 10 ani de SMURD la nivel de județ, ocazie cu care a fost prezentată și echipa care a ocupat locul I pe țară la Competiția Națională de Descarcerare și Acordarea Primului Ajutor Calificat. Competiția s-a ținut la Mioveni, iar câștigătorii sunt: plt. maj. Cristian Cîrciumaru, plt. maj. Lucian Gavrilei și plt. maj. Ovidiu Ciortan, plutonier major Petria Rareș.
La a VI-a ediție a „Competiției Naționale de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat”, paramedicii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” Vâlcea au câștigat locul I, pentru a patra oară consecutiv, la proba «Acordarea Primului Ajutor Calificat».
Despre fiecare dintre ei, eroii ce salvează zi de zi vieți sau se luptă să le țină-n viață, vom spune câteva cuvinte. Pt. adjuvant Ovidiu Ciortan și amintește cum, în urmă cu 10 ani, a participat la prima misiune, în Bunești, fiind vorba despre o agresiune. Recunoaște că a avut emoții, dar așa a căpătat experiență.
Constantin Cristian Cârciumaru a ținut să precizeze că lucrează ca paramedic din 2010, a fost încântat de munca depusă, de tot ce a învățat, fapt pentru care și-a suplimentat educația cu cursurile unei școli sanitare postliceale. Ce-l motivează să meargă mai departe? „Faptul că suntem în serviciul oamenilor. Nu pot spune că e foarte greu, altfel n-am fi avut așa rezultate”, susține Cârciumaru.
Plt. major Lucian Gavrilei lucrează pe partea de descarcerare, ce ține tot de SMURD. Coordonează intervențiile, ajută la extragerea victimelor încarcerate. Ce-l marchează în general? Incidentele în care sunt implicați copiii și prietenii, persoanele cunoscute.
Plt. major Rareș Petria este printre cei care au deschis SMURD-ul în urmă cu 10 ani, după cum însuși susține. Din 2015, a devenit scafandru, participând, de asemenea, la salvarea de vieți omenești, dar și la identificarea cadavrelor.
Anul acesta, reprezentații județului nostru vor participa la Competiția Mondială de Descarcerare și Prim-Ajutor din Africa de Sud, fiind câștigătoarea acestei probe în anul 2017. La Târgu Mureș, în anul 2017, echipa județului nostru a reprezenta țara la proba „Acordarea Primului Ajutor Calificat” unde a reușit obținerea locului 10 (locul 6 la proba cu o singură victimă și 13 la proba cu două victime).
În săptămâna 19-23 octombrie 2016, în orașele Curitiba și Parana din Brazilia, la Competiția Mondială de Descarcerare și Prim-Ajutor echipa din Vâlcea s-a situat pe locul 19 din 30.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Etichete: , ,

Mai multe articole de la SMURD

%d blogeri au apreciat: